Almanya’nın başkenti olan şehir geçmişten günümüze yansıyan tarihi dokusu, çok sayıda müzesi, sanatsal ve kültürel yaşamı ile aynı zamanda dünya başkentleri arasında yer almaktadır. 2. Dünya savaşında büyük yıkım yaşamış olsa da çok kısa süre içerisinde tekrar toparlanmıştır. Alman kent mimarisi çok iyi şekilde yansıtan şehir, geniş bulvarları ve büyük parkları ile kentin insanlarına huzur dolu bir yaşam sunmaktadır. Bir zamanlar kendisini ikiye bölen utanç duvarından bazı bölümler hala ayakta olup turistler için sergilenmektedir. Kentte konaklamanız birkaç günden öte olmalıdır. Zira gezilecek çok sayıda müze ve sanat galerisi bulunmaktadır. Ayrıca renkli gece hayatı, kalabalık şehir merkezi, neredeyse bir ormanda olduğunuzu hissedeceğiniz parkları şehirde bulunduğunuz zamanı dolduracaktır.

 

GEZİLECEK YERLER:

Şehri gezmeye öncelikle tarihi ve turistik noktalardan başlayabilirsiniz. 17. Juni caddesi kentin en büyük caddelerinden biridir ve üzerinde bir çok tarihi yapıyı barındırır. Bunlardan ilki Brandenburger kapısıdır. Prusya Kralının şehre gösterişli bir kapı inşa etmek istemesiyle ortaya çıkan eser Atina’da bulunan Akropolis’ten etkilenmiştir. 1791 de biten yapıya iki yıl sonra üzerinde bulunan 4 atın çektiği araba eklenmiştir. Kapının yakınında bulunan 2700 beton bloktan oluşan Yahudi Anıtını da görebilirsiniz. Nazi dönemini sergilemek amacı ile yapılan eserin altında birde müze bulunmaktadır. Caddede ilerlerken yakın yüzyıllarda barok mimari ile inşa edilmiş bir diğer görülecek eser Berlin Katedrali olacaktır. 270 basamak çıkarak yapının kubbesinden harika Berlin manzarasına şahit olabilirsiniz. Caddenin kent merkezine doğru ilerleyişinde son durağınız Alexanderplatz’da kominist döneme ait bir çok tarihi bina bulunmaktadır. Kent insanının buluşma noktası olan meydan tarih içerisinde birçok gösteriye ev sahipliği yapmıştır. Burada bulunan televizyon kulesine ücret karşılığı çıkıp başka bir Berlin’i çok daha yukarıdan görebilirsiniz. Tabi ki kentte 17. Juni caddesinin dışında da birçok turistik ve tarihi yapı bulunmaktadır. Kentin bir başka merkez noktalarından biri olan Ku’damm caddesinde Kaiser Wilhelm kilisesi 2. Dünya savaşında hiç zarar görmeyen yapılardan biridir. 1894 inşa edilen ancak savaşta tamamen yıkılan parlamento binası 1999 da tekrar kullanıma açılmış ve bugün aktif olarak kullanılmaktadır. Bu binanın da kubbesine çıkarak Berlin manzarasına sahip olabilirsiniz. kentte bulunan Türk mahallesi Kreuzberg size kendinizi ülkenizde hissettirecektir. Şehirde tarihi turistik yerlerin dışında bir çok müze de bulunmaktadır. Müzeler adasında bulunan Bode Museum, Neues Museum, Alte Nationalgalerie, Altes Museum ve Bergama müzesi Prusya Krallığının ve Roma imparatorluğunun tarihi eserleri sergilenmektedir. Özellikle Bergama müzesi ülkemizden götürülen eserleri ilgimizi çekmektedir. Şehrin geneline yayılan onlarca müze bulunmaktadır. Alman tarihi müzesi, Teknoloji müzesi, Doğa tarihi müzesi, Charlei kontrol noktası ilginizi çekebilecek müzeler arasındadır. Ayrıca zamanınız olursa Berlin hayvanat bahçesini de gezebilirsiniz.Ekonomik Avrupa turlarımızda tüm bu yerleri rehberlerimiz eşliğinde gezebilirsiniz. 

 

 

YEME İÇME:

Kentte dünyanın her mutfağından restoranlar bulmak mümkündür. Ülkenin tüm şehirlerinden gelen bira çeşitleri ile hamburger veya sosisli tüketmek çok keyifli olmaktadır. Şehrin her yerine yayılan birahanelerde her türlü birayı tüketebilirsiniz. Genellikle küçük bardaklarla servis edilen biralar hafif içimlidir. Tabi biranın yanında olmazsa olmaz patates şehirde yaygın olarak yemeklerde de kullanılmaktadır. Sosis ise Almanların önde gelen atıştırmalığıdır. Tercihinize göre dana etinden de yapılan sosisler bulunmaktadır. Şehrin kafelerinde kahvaltı veya brunch yapmakta  çok yaygındır. Eğer kent mutfağı sizi cezbetmiyorsa Türk restoranlarına da tercih edebilirsiniz. Meşhur Berlin döner tezgahlarının önünde oluşan sırayı görünce mutlaka denemek isteyeceksiniz. Tatlı konusuna ayrı bir parantez açmamız gerekebilir zira Almanlar pastaları ile ünlüdür. kent merkezinde neredeyse tüm kafelerde bir tatlı dolabı bulunmakta ve bir birinden farklı onlarca çeşit sizler için sergilenmektedir.  

 

GECE HAYATI:

Almanların genel olarak gece hayatı kültüründe birahaneler yer almaktadır. Şehrin her noktasında bulabileceğiniz bu mekanlarda biralarınızı yudumlayıp keyifli zaman geçirebilirsiniz. Daha hızlı bir gece hayatı bekliyorsanız kulüpleri tercih edebilirsiniz. Şehirde eskiden bir fabrika veya depo olan binalar gece kulübü olarak yeniden dizayn edilmiştir. 200 den fazla gece kulübünün bulunduğu kentte tekno, undergrand ve daha bir çok tarzda müzik dinleyebilirsiniz. Genelde hafta sonu cuma ve cumartesi günleri yoğun ilgi gören mekanlar giriş ücreti isteyebilir. Eğer şanslı iseniz yıl içerisinde düzenlenen etkinlikler sayesinde ünlü dj lere denk gelebilirsiniz.

 

DİN:

Ülke genel olarak Hristiyanlık mezheplerine sahiptir. Ancak göçmenlik durumuna göre nüfusun belli bir oranı başka dinlere de inanmaktadır.

 

İKLİM:

Ülke ve şehir kuzey yarımkürede Avrupa’nın kuzeyinde yer almaktadırlar. Karasal iklime sahip olan şehirde kışlar serin veya soğuk, yazları ise 20 - 25 derece arası bir sıcaklığa sahiptir. Kar yağışı yılın belli aylarında görülebilmektedir.

 

NÜFUS:

3,5 milyon nüfusa sahip şehirde genel yerleşim merkezdedir. Nüfusun bir kısmı göçmenlerden oluşmaktadır.

 

DİL:

Ülkede Almanca konuşulmaktadır. Ancak neredeyse ülkenin tamamında İngilizce ikinci dil olarak bilinmektedir.                                      

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM:

Yaygın bir metro, tramvay ve otobüs ağına sahip olan şehirde ulaşım kolay sağlanmaktadır. Kent meydanında bulunan merkez istasyondan havalimanına veya diğer şehirlere rahat ulaşım sağlanabilmektedir. Turistler için şehir içi ulaşımda günlük kart uygulaması bulunmaktadır. Eğer gün içinde birden çok yere ulaşım sağlayacaksanız bu kart sizin için daha ekonomik olacaktır.  

 

PARA BİRİMİ:

Avrupa Birliğine dahil olan ülkenin para birimi Euro dur. Şehirde buluna döviz ofislerinden yanınızda bulunan para birimlerini çevirebilirsiniz. Ancak tüm para birimleri düşük kurlardan ve komisyon karşılığı bozulmaktadır. Dolayısı ile yanınızda Euro para birimi ile gitmenizi tavsiye ederiz.

 

SAAT FARKI:

Ülkemiz ile Almanya arasında 1 veya 2 saat fark bulunmaktadır. Bulunduğumuz tarihe göre değişen farkı ülkeye giderken kontrol edebilirsiniz.

 

ELEKTİRK:

Ülkede 220 volt prizler kullanılmakta ve fişlerimize uygundur. Ancak otel odalarında az sayıda priz olabileceğini düşünerek 3 lü priz götürebilirsiniz.

 

VİZE:

Avrupa Birliği sınırları içerisinde yer alan ülke Shengen vizesine tabidir. Vize koşulları ve gerekli evraklar konusunda mutlaka bir uzmandan destek alabilirsiniz.