Kendinizi bir masalın içinde hissetmek isterseniz, dünyada bulunmanız gereken yer Brugge olacaktır. Sanki bir film seti için hazırlanmış gibi duran kent ortaçağın tüm dokusunu sizlere sunmaktadır. Tarihi binaların mimarisine ek olarak eski evleri ve kanalları ile bu küçük kasabadan hiç ayrılmak istemeyebilirsiniz. Kentin sokaklarında dolanan su yollarında yapacağınız bir tekne turu ile yaya olarak ulaşamayacağınız manzaralara şahit olacaksınız. Tarihte Hollandalı tacirlerin geçiş güzergâhında olan kent ilk menkul kıymet borsacılığın geliştiği yerdir. İsmi kanallar anlamına gelen şehir yer yıl 8 milyon turist tarafından ziyaret edilmektedir. Bu küçük kente ziyarette bulunduğunuz zaman nereye gezeceğim düşüncesinden çok şehri nasıl yaşayabileceğinizi düşünmenizi tavsiye ederiz. Kentin tarihi binalarından birinde birkaç gün konaklayıp her gün başka sokakları keşfederek kendinizi günümüzden geçmişe götürebilirsiniz. Ya da belki bir fayton turu yapıp taş döşeli sokaklarda bir kont veya kontes gibi hissedebilirsiniz. Dünyada mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Brugge tüm bu güzellikleri ile sizlere çok güzel anılar bırakacaktır.

 

GEZİLECEK YERLER:

Bu küçük kasabada neredeyse her yer yürüme mesafesindedir. Dolayısı ile gezerken çok zorlanmayacaksınız. İlk olarak kent meydanı olan Grote Markt (Büyük Meydan) ‘dan başlayabilirsiniz. Dikdörtgen şeklindeki meydan bazı tarihi eserlere ev sahipliği yapmaktadır. 1995‘de tamamen yenilenen meydanda birçok kafe ve restoran bulunmaktadır. Aziz Salvator Katedrali ve 125 metrelik çan kulesi meydanda görülmesi gereken en önemli eserdir. Gotik mimariye sahip olan eser 12. Yüzyılda inşa edilmiştir. Brugge tarihini anlatan Historium müzesi de bir başka gezi noktanız olabilir. İçerisinde bulunan odalarda gezerken kendinizi ortaçağda gibi hissedeceksiniz. İnteraktif özellikleri de bulunan müzede şehrin tarihini gözlemlerken başınıza birden samanlar dökülebilir. Meydanın haricinde kenti tanımak için yapılacak en iyi şey tekne turu yapmaktır. Belli hareket noktalarından kalkan ince uzun teknelerde kanalları dolaşırken tarihi yapıları da görme imkânınız olacaktır. Gruit isimli bir biranın üretimini yapan ve bu sayede zengin olan Gruuthuse ailesinin evleri ve tüm eşyalarının sergilendiği Gruuthuse müzesi, Gotik ve Romanesk mimari ile inşa edilen Kutsal Kan Bazilikası görebileceğiniz diğer eserler arasında yer alabilir. Tarihi mekânların dışında eğer Brugge de birkaç gün kalacaksanız tüm sokaklarını keşfetmenizi, tarihi evlerin arasında gezinti yapmanızı tavsiye ederiz.Ekonomik Avrupa turlarımızda tüm bu yerleri rehberlerimiz eşliğinde gezebilirsiniz. 

 

 

YEME İÇME:

Bira ve midyesi ile ünlü olan şehirde turistler için kent meydanında bir çok alternatif bulunmaktadır. Turistlerin en çok ilgisini çeken farklı soslarla servis edilen midye olmaktadır. Kent meydanında açılan sokaklardaki çikolata dükkânlarında yerel üretim özel çikolataları tatmayı ve alışveriş yapmayı unutmayın. Deniz ürünlerinin yaygın olarak tüketildiği şehirde restoranlar genelde Fransız mutfağına sahiptir.150 den fazla peynir çeşidi bulunan ülkede bira çeşitliliği de çok fazladır. Renk, aroma, tadına göre ayrılan biralar bir çok farklı bardak ile sunulabilmektedir. Biranın yanında patates cipsi de şehrin lezzetleri arasındadır.Ekonomik Avrupa turlarımızda bu lezzetleri tadabilirsiniz.

 

GECE HAYATI:

Küçük bir kasaba olan Brugge geniş bir gece hayatına sahip değildir. Şehirde konaklama yapmanız halinde özel restoranlarda müzik eşliğinde akşam yemeklerinizi alabilirsiniz. Ancak rezervasyon yaptırmanız gerekebileceğinden konakladığınız tesis resepsiyonundan yardım almanızı tavsiye ederiz.

                           

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM:

Bu küçük kasabada neredeyse her yere yürüyerek ulaşabilirsiniz. Tarihi şehrin dışında bulunan tren garından kent meydanına küçük belediye otobüsleri bulunmaktadır. Ayrıca kent sokaklarında dolaşmak için bisiklet de kiralayabilirsiniz.

 

İKLİM:

Ülke ve şehir kuzey yarımkürede Avrupa’nın kuzeyinde yer almaktadırlar. Kışları serin veya soğuk, yazları ise 20-25 derece arası bir sıcaklığa sahiptir. Kar yağışı yılın belli aylarında görülebilmektedir. Ancak şehir her mevsimde yağmur alabilmektedir. Dolayısı ile bu şehre giderken yanımızda hangi mevsimde olursak olalım bir şemsiye bulunmalıdır.

 

PARA BİRİMİ:

Avrupa Birliğine dâhil olan ülkenin para birimi Euro dur. Şehirde buluna döviz ofislerinden yanınızda bulunan para birimlerini çevirebilirsiniz. Ancak tüm para birimleri düşük kurlardan ve komisyon karşılığı bozulmaktadır. Dolayısı ile yanınızda Euro para birimi ile gitmenizi tavsiye ederiz.

 

NÜFUS:

115 bin nüfusa sahip şehirde genel yerleşim merkezdedir. Nüfusun büyük bir kısmı Felemenkçe konuşur ve tabelalarda her şey genelde Felemenkçe olarak yazılır.

 

DİL:

Ülkede yaygın olarak Fransızca konuşulmaktadır. Ancak Brugge bunun tersi olarak Felemenkçe konuşulan bir bölgedir. Ancak neredeyse ülkenin tamamında İngilizce ikinci dil olarak bilinmektedir.

 

SAAT FARKI:

Ülkemiz ile Belçika arasında 1 veya 2 saat fark bulunmaktadır. Bulunduğumuz tarihe göre değişen farkı ülkeye giderken kontrol edebilirsiniz.

 

DİN:

Ülkenin %80’i Katolik Hristiyandır. Kalan kısmı ise göçmenlik ve kişisel tercihlere göre farklı dinlere mensuptur.

 

VİZE:

Avrupa Birliği sınırları içerisinde yer alan ülke Shengen vizesine tabidir. Vize koşulları ve gerekli evraklar konusunda mutlaka bir uzmandan destek alabilirsiniz.