Katalan özerk bölgesinin kuzey ucunda yer alan şehre genel olarak turist grupları tek bir nedenle gelmektedir. Şehirde doğmuş ve yaşamış olan sürrealist ressam Salvador DaliFigures’in ilgi görme sebebinin odağında yer almaktadır. Şehir belediye başkanı kuracağı küçük bir müze için ünlü ressam Dali’ye ulaşmış ve birkaç eser bağışlamasını istemiştir. Bu talebe ben size daha fazlasını vereceğim diyen ressam şehre büyük bir müze inşa etmiştir. Eski belediye binasını kendi elleri ile tasarlayan Dali bu muhteşem müzeyi şehre hediye etmiştir. Turist grupları genel olarak müzeyi görüp, şehir merkezinde kısa bir gezi yaptıktan sonra şehirden ayrılmaktadır. Barcelona’ya bir saat mesafede olan şehre sizde günübirlik ulaşabilirsiniz.

 

GEZİLECEK YERLER:

Şehir merkezinde yer alan müzeyi gezerken yanınızda bir rehber var ise daha fazla keyif alabilirsiniz. Dönemine şartlarında interaktif olarak dizayn edilen müze sizi birçok ilginç konsepti ile etkisi altına alacaktır. İçine yağmur yağan araba, Dali’nin hayran olduğu aktris Mae West için tasarlanan oda bunlardan bazılarıdır. Müze gezinizin ardından şehir merkezinde trafiğe kapalı sokaklarda dolaşabilirsiniz.Ekonomik Avrupa turlarımızda tüm bu yerleri rehberlerimiz eşliğinde gezebilirsiniz. 

 

 

YEME İÇME:

Akdeniz ülkesi olan İspanya’da deniz ürünleri ve zeytinyağlılar yoğun olarak tüketilmektedir. Kırsal yaşamın hâkim olduğu iç bölgelerde et tüketimi daha ön plana çıkmaktadır. Her bölgede farklı yemek kültürüne sahip olan ülkenin geleneksel yemekleri arasında Paella bulunmaktadır. Ana malzeme olarak pirinç ve safranın kullanıldığı yemek sebze, deniz ürünleri veya tavuk ile yapılmaktadır. Tapas ve tapas barlar ise ülkenin bir diğer popüler yemek kültürüdür. Belli bir yemek olmayan tapas’lar küçük mezeler veya yemeklerden oluşmaktadır. Küçük tabaklarda servis edilen yemekler bir iki parça kalamar, bir zeytin tabağı, bir parça tavuk, bir çeşit patates salatası veya domuz ürünleri ile yapılan bir şeyler olabilir. Her şehirde hatta her tapas barda çok farklı lezzetler bulabilirsiniz. Bar denilmesinin sebebi sunum şeklidir. Bazen bir restoranın içinde bulunan tapas bar bazen de tek başına küçük bir dükkân şeklinde olabilir. Bir bar üstünde sergilenen mezeler seçimlerinize göre tek tek servis edilmektedir. Doyana kadar istediğiniz meze yemeklerden bir şeyler talep edebilirsiniz. Ekonomik bir yemek arıyorsanız tüm turistik şehirlerin restoranlarında, özellikle öğlen yemeklerinde fix menüler sunulmaktadır. Gayet doyurucu olan menü başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşmaktadır. Şarap üretimi ve tüketiminde üst sıralarda yer alan ülkenin Rioja bölgesi şarapları tüm dünyada bilinmektedir. Ayrıca sadece İspanya’ya özgübir tür aperatif alkollü içecek Sangrea şarap ve meyve ile yapılmaktadır. Serinlemek amacı ile veya yemek öncesinde, sohbet ortamında masada bulunan Sangrea tüm ülkede tüketilmektedir. Figures’te karnınız acıkırsa müzeye yakın noktalarda bir çok alternatif bulunmaktadır. Yerel restoranlarda İspanya mutfağının lezzetlerini tadabilirsiniz.Ekonomik Avrupa turlarımızda bu lezzetleri tadabilirsiniz.

 

 

GECE HAYATI:

Az nüfuslu şehirde gece hayatı çok canlı değildir. Şehir merkezinde bulunan barlarda içkilerinizi yudumlayıp keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

 

DİN:

Ülkenin nüfusu Katolik Hristiyan olarak tanımlanmaktadır. Ancak göçmenlik veya kişisel tercihlere göre farklı dinlere mensup insanlar veya ateist bir yüzde de bulunmaktadır.

 

İKLİM:

Ülke ve şehir kuzey yarımkürede Avrupa’nın güneyinde yer almaktadırlar. Akdeniz kıyısına yakın konumda bulunan şehir ılıman bir iklime sahiptir. Kışları serin veya soğuk, yazları ise 30 - 35 derece ortalama bir sıcaklığa sahip olan şehir yaz aylarında nemli bir havaya sahiptir.

 

NÜFUS:

45 bin nüfusa sahip şehirde genel yerleşim merkez ve yakın köylerdedir.

 

DİL:

Ülkede İspanyolca konuşulmaktadır. Turistik bölgelerde çoğunlukla İngilizce bilinmektedir.

 

PARA BİRİMİ:

Avrupa Birliğine dâhil olan ülkenin para birimi Euro dur. Şehirde buluna döviz ofislerinden yanınızda bulunan para birimlerini çevirebilirsiniz. Ancak tüm para birimleri düşük kurlardan ve komisyon karşılığı bozulmaktadır. Dolayısı ile yanınızda Euro para birimi ile gitmenizi tavsiye ederiz.

 

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM:

Şehirde kısıtlı bir otobüs ağı bulunmaktadır. Barcelona’dan bir saat uzaklıkta bulunan şehre düzenli otobüs seferleri düzenlenmektedir.

 

SAAT FARKI:

Ülkemiz ile İspanya arasında 1 veya 2 saat fark bulunmaktadır. Bulunduğumuz tarihe göre değişen farkı ülkeye giderken kontrol edebilirsiniz.

 

ELEKTİRK:

Ülkede 220 volt prizler kullanılmakta ve fişlerimize uygundur. Ancak otel odalarında az sayıda priz olabileceğini düşünerek üçlü priz götürebilirsiniz.

 

VİZE:

Avrupa Birliği sınırları içerisinde yer alan ülke Shengen vizesine tabidir. Vize koşulları ve gerekli evraklar konusunda mutlaka bir uzmandan destek alabilirsiniz.