Bir öykü kitabı okurken bulunmak isteyeceğiniz en güzel şehirlerden biri Heidelberg olacaktır. Gökyüzünden çekilen resimlerinde masalsı bir tasvir sunan şehir, son yıllarda tüm turistik gezilerin uğrak noktası olmuştur. Ortasından akan Neckar nehri, taş sokakları, kırmızı kiremitli binaları ile sizleri cezbeden şehirden hiç ayrılmak istemeyeceksiniz. Roma döneminde kurulan şehir, kendi ismi ile aynı Avrupa’nın en eski üniversitelerinden birine sahiptir. Birden fazla üniversitenin bulunması sebebi ile aynı zamanda üniversiteler şehri olarak anılmaktadır.Kent merkezinde sürekli öğrenci grupları görmeniz mümkündür ve öğrencilerin en yaygın ulaşım aracı bisiklettir. Sizde bir bisiklet kiralayıp eski şehrin taş sokaklarından keyifli bir tur yapabilirsiniz. 2. Dünya savaşında zarar görmeyen nadir şehirlerden biri olan Heildelberg uzun yüzyıllar boyunca Alman prenslerinin yaşadığı kent olmuştur. Tüm bu güzellikleri bir araya topladığımız zaman kentin romantik bir havası olduğunu da söyleyebiliriz. Taş sokaklarda renkli binaların arasında yürüyüş yaparken tarihi bir restoranda keyifli bir akşam yemeği de yiyebilirsiniz. Şehre yakın mesafelerde başka birçok tarihi ve turistik şehir yer almaktadır. Eğer uzun süreli bir tatildeyseniz bu küçük şehirde konaklarken yakındaki diğer şehirleri de gezebilirsiniz.

 

GEZİLECEK YERLER:

Kentte gezilecek yerlerin en başında Heidelberg kalesi gelmektedir. Eski şehir merkezinden yürüyerek ulaşabileceğiniz kale 15. Yüzyılda Gotik ve Rönesans mimarilerinin sentezi ile inşa edilmiştir. Fransızların şehri işgali sırasında bir bölümü yıkılmış ancak günümüzde kalan kısmı ile turistlerin ziyaretine sunulmuştur. Nehirden 80 metre yükseklikte olan kaleden şehir manzarasına da ulaşabilirsiniz. Tekrar şehir merkezine geri döndüğünüzde Almanya’nın en eski üniversitesi olan Heildelberg Üniversite binasını görebilirsiniz. Üniversitenin tarihi 13. Yüzyıla dayanmaktadır. Ancak şuan kurulu olan bina 17. Yüzyılda yapılmıştır. 15 yüzyılda Romanesk mimari ile yapılan Kutsal Ruh kilisesi de bir başka gezi noktanız olabilir. Şehri ikiye ayıran bir nehir varsa mutlaka üzerinde kemerli bir taş köprü de vardır. Kırmızı taş kumundan yapılan köprü üzerindeki ihtişamlı heykelleri ile şehrin iki yakası arasındaki ulaşımı sağlar. Şehrin biraz dışında bulunan 18. Yüzyılda Alman prenslerinin yazlık sarayı olarak inşa edilen Schwetzingen Schloss’a toplu ulaşım araçlarını kullanarak ulaşabilirsiniz. Günümüzde bazı etkinliklerin de düzenlendiği yapı şuanda müze olarak kullanılmaktadır. Belli bir ücret karşılığında bahçelerini ve binayı doyasıya gezebilirsiniz. Alman Eczacılık Müzesi ve hayvanat bahçesi de alternatif gezi noktalarınız olabilir. Boş zamanlarınızda ise bu romantik şehrin sokaklarında elinizde bir harita olmadan gezmenizi hatta belki kaybolmanızı tavsiye ederiz.Ekonomik Avrupa turlarımızda tüm bu yerleri rehberlerimiz eşliğinde gezebilirsiniz. 

 

 

YEME İÇME:

Alman kültüründen birçok tat bulabileceğiniz kent aynı zamanda güney Almanya’nın bağcılıkta da iyi olması sebebi ile şarap konusunda da sizi tatmin edecektir. Kentte alman kültürünün geleneksel patates sosis tabaklarını birbirinden farklı onlarca bira çeşidi ile tadabilirsiniz. Öğrenci şehir olması sebebi ile dünyanın her yerinden lezzetler bulabileceğiniz şehirde ne yiyeceğiniz konusunda endişe yaşamazsınız. Tatlı konusuna ayrı bir parantez açmamız gerekebilir zira Almanlar pastaları ile ünlüdür. Kent merkezinde neredeyse tüm kafelerde bir tatlı dolabı bulunmakta ve bir birinden farklı onlarca çeşit sizler için sergilenmektedir. Kente özel bir tatlı arıyorsanız içi nugat ve çikolata ile doldurulmuş hamur parçalarının bitter çikolataya batırılması ile yapılan Kurfürstenkugel denemenizi tavsiye ederiz.

 

 

GECE HAYATI:

Bir öğrenci şehrindeyseniz gece hayatı için doğru yerdesiniz demektir. Eski şehir merkezinde bulunan birçok pub, bar ve gece kulübü sabah saatlerine kadar hizmet vermektedirler. Genelde hafta sonu cuma ve cumartesi günleri yoğun ilgi gören mekânlar giriş ücreti isteyebilir. Her türden müziği bulabileceğiniz mekânlardan şanslı iseniz canlı performanslara veya konserlere denk gelebilirsiniz.

 

DİN:

Ülke genel olarak Hristiyanlık mezheplerine sahiptir. Ancak göçmenlik durumuna göre nüfusun belli bir oranı başka dinlere de inanmaktadır.

 

İKLİM:

Şehir kuzey yarımkürede Avrupa’nın ortasında yer almaktadırlar. Kışları serin veya soğuk, yazları ise 25-30 derece arası bir sıcaklığa sahiptir. Kar yağışı yılın belli aylarında görülebilmektedir. Genel itibarı ile ılıman bir iklime sahip olan şehirde yağmurun ne zaman yağacağı belli olmayabilir. Dolayısı ile yanımızda bir şemsiye bulunması faydalı olacaktır.

 

NÜFUS:

 150 bin nüfusa sahip şehirde genel yerleşim merkezdedir. Nüfusun bir kısmı öğrencilerden ve göçmenlerden oluşmaktadır.

 

DİL:

Ülkede Almanca konuşulmaktadır. Ancak neredeyse ülkenin tamamında İngilizce ikinci dil olarak bilinmektedir. 

                           

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM:

Tramvay ve otobüs ağına sahip olan şehirde ulaşım kolay sağlanmaktadır. Küçük bir merkeze sahip olan kentin birçok noktasına yürüyerek de ulaşabilirsiniz. Bisiklet kiralamak şehirde en popüler turistik ulaşım aracıdır. Mesafeler çok uzak olmadığı için otelinizden kent merkezine ulaşımlarınızı taksi ile de sağlayabilirsiniz.

 

PARA BİRİMİ:

Avrupa Birliğine dâhil olan ülkenin para birimi Euro dur. Şehirde buluna döviz ofislerinden yanınızda bulunan para birimlerini çevirebilirsiniz. Ancak tüm para birimleri düşük kurlardan ve komisyon karşılığı bozulmaktadır. Dolayısı ile yanınızda Euro para birimi ile gitmenizi tavsiye ederiz.

 

SAAT FARKI:

 Ülkemiz ile Almanya arasında 1 veya 2 saat fark bulunmaktadır. Bulunduğumuz tarihe göre değişen farkı ülkeye giderken kontrol edebilirsiniz.

 

ELEKTİRK:

Ülkede 220 volt prizler kullanılmakta ve fişlerimize uygundur. Ancak otel odalarında az sayıda priz olabileceğini düşünerek üçlü priz götürebilirsiniz.

 

VİZE:

Avrupa Birliği sınırları içerisinde yer alan ülke Shengen vizesine tabidir. Vize koşulları ve gerekli evraklar konusunda mutlaka bir uzmandan destek alabilirsiniz.