Avrupa’nın en küçük ülkelerinden biri olan Lüxemburg ile aynı isme sahip olan başkentin tarihi 10. Yüzyıla dayanmaktadır. Anayasal monarşi ile yönetilen ülke dünyanın en yüksek gelir seviyesine sahip olan devletleri arasındadır. İşsizlik oranında Avrupa’nın en düşüğü olan ülke turizm ve sanayi konusunda son 20 yıl içerisinde büyük gelişme kaydetmiştir. Alzette nehri kenarına kurulu şehir birçok noktadan güzel manzaralar sunmaktadır. Nehrin şehre açtığı vadide kurulan yerleşim doğa ile iç içedir. Fotoğraf makineleriniz ile vadide inşa edilen renkli tarihi evlerin resimlerini alabilirsiniz. Nehir kenarında yürüyüş yollarında şehrin görüntüsünden uzaklaşabilirsiniz. 

 

GEZİLECEK YERLER:

Bu küçük şehirde her yer yürüme mesafesindedir. Dolayısı ile gezerken çok zorlanmayacaksınız. Şehrin merkez istasyonunda yürüyerek kent bazı simge yapılara ulaşabilirsiniz. 16 yüzyılda Meryemanaya ithafen yapılan Notre Dame Katedrali gotik mimarinin izlerini taşımaktadır. Ulusal tarih ve sanat müzesi de görmek isteyeceğiniz yerler arasında olacaktır. Müzede ülke tarihine ait ortaçağdan kalma eserler sergilenmektedir. Şehrin teraslarını da keşfetmeyi unutmayın. Bu teraslardan Alzette nehrinin açtığı vadiyi ve üzerine kurulu renkli yerleşimin resimlerini alabilirsiniz. Şehirde birkaç gün kalmanız halinde nehir kenarındaki yürüyüş yollarında gürültü ve kalabalıktan uzak keyifli zaman geçirebilirsiniz. Kurulduğunda bir düklük olan ülkenin sarayı günümüzde de kullanılmaktadır. Palais Grand Ducal yani kraliyet sarayı bir diğer gezi noktasıdır. Bu kadar gezinin ardından bir kahve içmek isterseniz şehrin meydanı Place D’Armes te bulunan kafeler güzel bir tercih olacaktır. Araç trafiğine kapalı olan meydanda her ayın 2. ve 4. cumartesi günü bit pazarı kurulmaktadır. Bu günlerde Lüxemburg’da iseniz pazarı mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.Ekonomik Avrupa turlarımızda tüm bu yerleri rehberlerimiz eşliğinde gezebilirsiniz.

 

 

YEME İÇME:

Özel bir mutfağa sahip olmayan ülke genel olarak Fransız Alman yemek kültüründen etkilenmiştir. Şehir merkezinde bulunan restoranlarda her mutfaktan bir şeyler bulabilirsiniz. Özellikle ülkeye son zamanlarda yerleşen İtalyan ve Portekizli göçmenler şehrin mutfağına da renk katmışlardır.Ekonomik Avrupa turlarımızda bu lezzetleri tadabilirsiniz.

 

 

GECE HAYATI:

Küçük bir şehir olan Lüxemburg geniş bir gece hayatına sahip değildir. Şehirde konaklama yapmanız halinde özel restoranlarda müzik eşliğinde akşam yemeklerinizi alabilirsiniz. Ancak rezervasyon yaptırmanız gerekebileceğinden konakladığınız tesis resepsiyonundan yardım almanızı tavsiye ederiz.

 

DİN:

Ülke genel olarak Hıristiyanlık mezheplerine sahiptir. Ancak göçmenlik durumuna göre nüfusun belli bir oranı başka dinlere de inanmaktadır.

 

İKLİM:

Ülke ve şehir kuzey yarımkürede Avrupa’nın kuzeyinde yer almaktadırlar. Kışları serin veya soğuk, yazları ise 20-25 derece arası bir sıcaklığa sahiptir. Kar yağışı yılın belli aylarında görülebilmektedir. Şehir mayıs ve haziran aylarında yoğun yağmur alabilmektedir. Dolayısı ile bu aylarda yanımızda bir şemsiye bulunmalıdır.

 

NÜFUS:

114 bin nüfusa sahip şehirde genel yerleşim merkezdedir. Nüfusun bir kısmı göçmenlerden oluşmaktadır.

 

DİL:

Ülkede 3 ayrı dil olarak Lüxemburgca, Almanca ve Fransızca konuşulmaktadır. Almanca ve Fransızcanın karışımı olan Lüxemburgca konuşulan dil olsa da yazı dilinde kullanılmaz. 

                           

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM:

Bu küçük şehirde neredeyse her yere yürüyerek ulaşabilirsiniz.Kent içi ulaşımda yoğun olarak otobüs kullanılmaktadır.

 

PARA BİRİMİ:

Avrupa Birliğine dâhil olan ülkenin para birimi Euro dur. Şehirde buluna döviz ofislerinden yanınızda bulunan para birimlerini çevirebilirsiniz. Ancak tüm para birimleri düşük kurlardan ve komisyon karşılığı bozulmaktadır. Dolayısı ile yanınızda Euro para birimi ile gitmenizi tavsiye ederiz.

 

SAAT FARKI:

Ülkemiz ile Lüxemburg arasında 1 veya 2 saat fark bulunmaktadır. Bulunduğumuz tarihe göre değişen farkı ülkeye giderken kontrol edebilirsiniz.

 

ELEKTİRK:

Ülkede 220 volt prizler kullanılmakta ve fişlerimize uygundur. Ancak otel odalarında az sayıda priz olabileceğini düşünerek üçlü priz götürebilirsiniz.

 

VİZE:

Avrupa Birliği sınırları içerisinde yer alan ülke Shengen vizesine tabidir. Vize koşulları ve gerekli evraklar konusunda mutlaka bir uzmandan destek alabilirsiniz.