İsmini Yunan zafer tanrısı Nike’den alan yerleşim alanı Cot d’azur yani mavi sahillerin en popüler şehridir. Turizmde marka kent olma özelliği sayesinde 4 milyona yakın turist almaktadır. Fransa’nın ikinci büyük havalimanı kentte bulunmaktadır ve sahil yolundan şehre giriş yaptığınızda havalimanına park etmiş onlarca özel jet görebilirsiniz. Kumarhaneleri ile ünlü Monaco Prensliğine 1 saat mesafede olan şehrin havalimanı bir çok zengin turistin bölgeye ulaşım kaynağıdır. Şehrin tarihi Foçalılara kadar uzanmakta ve Foçalı Yunanların bölgeyi fethi ile bir deniz ticareti merkezine dönüşen kentin ismi bu fethin ardından verilmiştir. 18. Yüzyıla kadar birçok devletin elinde bulunan şehir en son olarak Fransa’ya katılmıştır. Özellikle bu yüzyıldan sonra kentin mavi sahilleri popüler olmuş ve kente İngiliz aristokrasinin ilgisi artmıştır. Ciddi bir İngiliz nüfusu yaz aylarında şehirde yaşadığı bilinmektedir. Öyle ki kendi isimleri verdikleri şehrin sahilini baştan başa kat eden bir caddeleri de bulunmaktadır. Günümüzde tüm dünyanın ilgisini çeken şehir yakınında bulunan bir çok koy ve plaj ile önemli bir turizm merkezidir. Kırmızı renk çatılı evleri, gurme restoranları, eski şehir merkezindeki yaşamı, her gün kurulan pazarı ve muhteşem mavi denizi ile Nice gidip te dönmemek isteyeceğiniz bir şehir olacaktır. 

 

GEZİLECEK YERLER:

Şehre batıdan giriş yaptığınızda havalimanının bitimi ile kendinizi denizle buluşan Promenade de Anglais caddesinde bulacaksınız. Yakın zaman kötü bir terör eylemine sahne olan caddede ölenler anısına yılın belli zamanlarında etkinlikler yapılmaktadır. Caddenin bu üzücü ününü bir yana bırakırsak bir tarafınızda mavi şemsiyeli balkonlara sahip evleri, bir yanda ise masmavi bir deniz sizi etkisi altına alacaktır. Cadde İngilizler tarafından, kötü giden bir hasat yılının ardından para kazanamayan işçilere destek olması amacı yaptırılmıştır. Caddede bir çok sanat eserinin sergilendiği Massena müzesi bulunmaktadır. Bahçesinin peyzajı ile ünlü olan müze binası 1901 yılında Danimarkalı mimar Hans Georg Tersling tarafından yapılmıştır. Caddenin bitiminde eski şehir merkezi ve yeni şehir merkezi yan yana karşınıza çıkacaktır. Eski şehir merkezine giriş yaptığınız zaman ilk olarak her gün kurulan tarihi pazarı göreceksiniz. Buradaki yerel ve taze gıdaları veya gıda dışında satılan yerel ürünleri görüp alışveriş yapabilirsiniz. Eski şehrin dar sokaklarını keşfederken hediyelik eşya satan dükkanlara da uğrayabilirsiniz. Romalılar tarafından kente yapılan kaleye eski şehir merkezinden yürüyerek veya mini trenlerle ulaşabilirsiniz. Harika bir şehir manzarası sunan kalede küçük parklar ve piknik alanları da bulunmaktadır. Şarap kadehleri eşliğinde piknik yapan gençleri görürseniz şaşırmayın. Şehirde birkaç gün kalacaksanız bunu sizde deneyimleyebilirsiniz. Eski şehre tekrar ulaştığınızda eski şehir ile yeni şehri birbirinden ayıran meydanın yukarısında Modern ve Çağdaş Sanat müzesi ve Ulusal tiyatro bulunmaktadır. Meydanın tam ortasında çocukların eğlencesi su fıskiyeleri sıcak ve bunaltıcı havalarda yetişkinlerinde tercihi olmaktadır. Havuz eğlencenizin ardından karşı tarafta bulunan alışveriş caddesinde gezinti yapmak isteyebilirsiniz. Kentte uzun süreli konaklıyorsanız yakınlarda bulunan dağ kasabalarını da ziyaret edebilirsiniz. Özellikle bunlardan birini mutlaka görmek isteyeceksiniz. 14. Yüzyılda küçük bir tepeye kurulu kale duvarları içerisinde kalan Saint Paul De Vence sanat galerileri, ortaçağdan kalma evleri ve Arnavut kaldırımları ile ünlüdür. Picasso, Miro, Braque gibi ressamlara ilham kaynağı olan kasabada kendinizi ortaçağda hissedeceksiniz. Ayrıca kente 1 saat mesafede olan Monaco Prensliği ve yol üzerinde yine bir dağ kasabası olan Eze’yi de görmenizi tavsiye ederiz. Gezilecek yerler bitti ise üzülmeyin, ücretsiz Nice plajlarında deniz keyfi sizi beklemektedir. Ekonomik Avrupa turlarımızda tüm bu yerleri rehberlerimiz eşliğinde gezebilirsiniz. 

 

 

YEME İÇME:

Kentte bir çok turistik restoran bulunmaktadır. Bunların çoğunda dünya mutfağından bir şeyler bulma şansınız olacaktır. Fransız mutfağı denince aklan gelen ilk iki şey peynir ve şarap olsa gerek. Şarap üretiminde dünyanın lider ülkesi olan ülkenin tüm şehirlerinde her yemeğin yanında özel bir şarap tüketebilirsiniz. Yemeğinize göre ne çeşit bir şarap tüketebileceğiniz konusunda garsonlardan yardım almaktan çekinmeyin. Şehir her ne kadar bir Fransız kenti olsa da İtalyan mutfağının izlerini de taşımaktadır ve deniz mahsulleri ağır basmaktadır. Şehrin tarihi pazarında bulunan restoranlarda deniz mahsulleri tüketmek çok popülerdir. Şehre ait tatlar denemek istiyorsanız üzerinde Cuisine Nissarde yazan restoranları tercih edebilirsiniz. Başlangıçta kullanılan Salada Nicoise, hamur ve nohut ile yapılan Socca ve bir tür yahni olan daube kentin popüler lezzetleri arasındadır. Atıştırmalık bir şeyler arıyorsanız küçük fırınlarda baget ekmeği ile sunulan çok çeşitli sandviçler ve krep tercihiniz olabilir.

 

GECE HAYATI:

Çok canlı bir gece hayatına sahip olmayan şehirde eski şehir merkezinde barlar ve gece kulüpleri bulunmaktadır. Ancak 45 dakika kadar yakında bulunan Cannes şehri gece hayatı denilince en çok ilgi gören yerdir. Daha canlı ve hareketli bir yer arıyorsanız Cannes şehrini tercih edebilirsiniz.

                                             

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM:

Şehirde her bölgeye ulaşan tramvay ve otobüs ağı bulunmaktadır. Alacağınız günlük ulaşım kartı ile şehrin tüm ulaşım araçlarından uygun ücret karşılığı faydalanabilirsiniz. Veya tek kullanımlık biletler ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

 

İKLİM:

Ülke ve şehir kuzey yarımkürede Avrupa’nın güneyinde Akdeniz sahillerinde yer almaktadırlar. Kışları ılıman bir iklime sahip olan şehir yazları ise 35 derece ortalama bir sıcaklığa sahiptir.

 

PARA BİRİMİ:

Avrupa Birliğine dahil olan ülkenin para birimi Euro dur. Şehirde buluna döviz ofislerinden yanınızda bulunan para birimlerini çevirebilirsiniz. Ancak tüm para birimleri düşük kurlardan ve komisyon karşılığı bozulmaktadır. Dolayısı ile yanınızda Euro para birimi ile gitmenizi tavsiye ederiz.

 

NÜFUS:

350 bin nufüsa sahip olan kentte genel yaşam şehir merkezindedir. Nüfusun bir kısmı göçmenlerden oluşmaktadır.

 

DİL:

Ülkede anadil Fransızca konuşulmaktadır. İngilizce turistik bölgelerde 2. Dil olarak çoğunlukla bilinmektedir.

 

SAAT FARKI:

Ülkemiz ile Fransa arasında 1 veya 2 saat fark bulunmaktadır. Bulunduğumuz tarihe göre değişen farkı ülkeye giderken kontrol edebilirsiniz.

 

DİN:

Ülkenin dini Katolik Hristiyanlıktır. Ancak göçmenlik ve kişisel tercihlere göre farklı dinlere mensup vatandaşlarda bulunmaktadır.

 

VİZE:

Avrupa Birliği sınırları içerisinde yer alan ülke Shengen vizesine tabidir. Vize koşulları ve gerekli evraklar konusunda mutlaka bir uzmandan destek alabilirsiniz.