TUR PROGRAMI; Sevgili misafirlerimiz, lütfen sizlere satış temsilcinizin online olarak ilettiği tur programını dikkate alınız. Web sayfamızda yer alan katılacağınız tur ile ilgili program tüm tarihleri kapsadığı için her tura özel ayrı bir programda tarafımızdan oluşturulmaktadır. Bu sebeple gün gün tarihli program elinizde yok ise lütfen satış temsilcinizden isteyiniz. Tur programlarımızda sizin turunuza özel tüm bilgiler detaylı bir şekilde sunulmuş olacaktır. Geziye katılmadan önce okumanızı tavsiye ederiz. Rehberlerimiz tur programında eksilmeye sebep olmayacak şekilde gün içerisindeki gezi güzergahını değiştirebilirler.

İLETİŞİM; Yurtdışında tüm operatörler günlük belli bir ücret karşılığında tüm veya kısmi haklarınızı kullanma imkânı sunmaktadır. Bunun için detaylı bilgi almak isterseniz operatörünüzle temasa geçebilirsiniz. Ancak ekstra ücret ödemek istemeyen misafirlerimiz için internet imkânı otellerimizde (hepsinde olmayabilir) veya gündüz kullanacağınız kafelerde veya restoranlarda ücretli veya ücretsiz olarak sunulabilir. Dilerseniz herhangi bir paket almadan bu şekilde internet bulunca iletişim konusunu çözebilirsiniz. Ancak tüm misafirlerimizin telefonları yurtdışına açık olmak zorundadır. Bunun sebebi ise acil bir durumda size ulaşmamız gerekebileceğindendir. Hiçbir paket almamış ve telefonunu yurtdışına açmış olan misafirlerimiz acil olmayan aramalara cevap vermez iseler ücret ödemek durumunda kalmayacaklardır. Telefon şarjlarınızın otobüs veya akşam otel konaklamaları dışındaki saatlerde bitme ihtimaline karşın bir powerbank taşımanız faydalı olacaktır.

HAVA DURUMU; Sizlere whatsapp da kurulacak katılımcılar grubunda hava durumu ofis personelimiz tarafından 3 gün kala bildirilecektir. Ancak katıldığınız tur uzun süreli olabilir ve bildiğiniz üzere hava durumu tahminleri bazen tutmamaktadır. Dolayısı ile gideceğiniz tur güzergahına göre yanınızda bir parça da mevsim normallerinin dışındaki hava durumuna göre kıyafet almanızı tavsiye ederiz. Ayrıca her zaman bir pratik şemsiye bulundurmanızda da fayda olacaktır.

BAGAJ; Otobüslü ve uzun süreli yurtdışı turlarımızda bagaj konusunda yardımınıza ve anlayışınıza ihtiyaç duymaktayız. Sizlerden ricamız büyük boy bir valiz ve otobüs içerisine alacağınız bir sırt çantası ile sınırlı kalmanız olacaktır. İkinci bir valizi otobüsün bagaj kapasitesinden dolayı getirmemenizi rica ederiz. Ayrıca günlük şehir gezilerinde ihtiyacınız olacak şahsi eşyalarınız için küçük bir sırt çantası çok işinize yarayacaktır.

OTOBÜS – KAPTANLAR; Sizlere eşlik edecek otobüslerimiz en fazla 5 yaşında ve turizm araçları olacaktır. Her iki koltukta bir priz imkanı ve orta kapı yanında sizlerin kullanımına sunulan bir buzdolabı olacaktır. (Buzdolabı sadece su için kullanılacaktır). Yolculuğumuz esnasında ilk oturacağınız koltuk numaraları rezervasyon sırasına göre verilecek. Daha sonra ise rehberimizin organizasyonuna göre her yeni gün ve tur süresine göre iki günde bir rotasyon uygulanacaktır. Otobüste 2 kaptan bulunacaktır. Gerektiği durumlar da 3. bir kaptan yoldan dahil olabilecektir. Kaptanlarımız yurtdışı tecrübesi olan ve işine, aracına hakim kaptanlardır.

KONAKLAMA; Tüm otellerimiz sizler için özenle seçilmektedir. İlk önceliğimiz olan temizlikten asla ödün vermemekteyiz. Otellerimizde kahvaltı bazen genel restoranda bazen ise bize ayrılan farklı bir mekânda sunulabilir. Odalarda sıcak su, klima bulunmaktadır. Ancak bazı otellerde saç kurutma makinesi olmayabilir. Bununla ilgili whatsapp grubundan sizlere bilgilendirme yapılacaktır. Oda içerisinde kendinize çay kahve yapmak isterseniz eğer küçük bir su ısıtıcı getirmeniz faydalı olacaktır.

YEME İÇME; Web sayfamızda neden Otobüslü Avrupa turlarında Davincitur linkinde de açıkladığımız üzere bizler sizlerin bütçesini korumak ve isteğiniz doğrultusunda azami harcama ile gezinizi bitirmeniz için her türlü kolaylığı sunacağız. İlk olarak Türkiye’den çıkış yaparken son konaklama tesisinde alacağınız ve koltuğunuzun altına koyacağınız koli su ile ekonomik olarak tasarruf etmiş olacaksınız. Yurtdışında turistik yerlerde 1 euro dan daha düşük fiyata küçük su bulmak mümkün değildir ki bazı noktalarda bu fiyat 3 euro ya kadar çıkmaktadır. Otobüsümüz her 2 veya 3 günde bir sizleri bir süpermarkete götürecektir. Bu sayede dışarıda 1 euro ya alacağınız küçük su yerine 1.5 litrelik suyunuzu 50 cent e alabileceksiniz. Ayrıca bu market alışverişlerinde dileyen misafirler kendilerine akşam için veya bir sonraki gün için yiyecek alışverişi de yapabilirler. Marketlerde 30 dakika kadar serbest zamanımız olacaktır. Hatta dilerseniz yola çıkarken yanınızda yiyecek olarak bir şeyler getirmenizde bir sakınca bulunmamaktadır. Akşamları otel odamızda küçük bir sofra kurmak, dışarda bir yemeğe vereceğimiz ücretten çok çok daha uyguna gelecektir. Ancak yurtdışına çıkmışken tabi ki yerel tatları deneyeceğiz. Tecrübeli rehberlerimiz sizleri her şehirde nerede ne yenir ve neresi daha lezzetli veya daha uygun fiyatlıdır, sizleri bu konuda aydınlatacaklardır.

SERBEST ZAMAN; Her şehir gezimizin ardından bulunduğumuz şehre göre rehberlerimiz sizlere serbest zaman verecektir. Serbest zamanda neler yapabileceğiniz konusunda da rehberlerimiz sizi bilgilendirecektir. Sizlerden ricamız serbest zaman bitiminde buluşma noktasında tam zamanında olmanızdır.

 

EKSTRA AKTİVİTE; Sizlere vaat ettiğimiz üzere gezilerimiz esnasında ekstra tur bulunmamaktadır. Ancak rehberlerimiz dileyenler için ekstra aktivite organize edebilir. Bu aktivitelerin üzerine rehberimiz veya acentamız tarafından kar konulmamaktadır. Örnek olarak tekne turları, eğlenceli akşam yemekleri gibi aktiviteler isteyen misafirlerimize rehberlerimiz tarafından organize edilebilir. Katılmak istemeyen misafirlerimiz otellerinde kalır veya aktivite gündüz ise serbest zamanlarına devam ederler.

CEP HARÇLIĞI; Yanınızda getireceğiniz nakit paranız mutlaka bozuk şeklinde olmalıdır. Yurtdışında büyük banknotlar satıcılar tarafından kabul edilmemektedir. Mesela 3 euroluk bir alışveriş için 50 euro verir iseniz geri çevrilebilirsiniz. Bu sebeple bozuk para taşımanızı tavsiye ederiz. Ayrıca rehberimiz sizleri ilk gün yurtdışındaki hırsızlık konularında sizleri bilgilendirecektir. Uyarıları kesinlikle dikkate almanızı tavsiye ederiz.

ÇIKIŞ HARCI; Yurtdışına çıkarken ödenen zorunlu bir harç olan 150 tl tutarındaki bu ücreti herhangi bir bankaya pasaportunuz ile gidip ödeyebilirsiniz. Dekont mutlaka yanınızda olmalıdır.