İtalya’nın ortasında bulunan şehrin tarihi Etrükslere kadar dayanmaktadır. Son olarak Romalıların eline geçen şehir ortaçağdan günümüze birçok tarihi ve kültürel miras ile ulaşmıştır. Bölgenin en eski üniversitelerine ev sahipliği yapan şehirde yoğun bir öğrenci nüfusu bulunmaktadır. Mimarları ve ressamları ile ünlenen şehirde her yıl düzenlenen festival ve etkinlikler bulunmaktadır. Bunların arasında çikolata, gazetecilik ve caz festivali öne çıkmaktadır. Çikolata festivali demişken kente ait özel bir çikolata olan Baci’yi (öpücükler) mutlaka denemelisiniz. Tüm dünyada tüketilen bu çikolatanın ana vatanı Perugia’dır. Roma ve Floransa’ya çok yakın olan şehir İtalya gezinizde duraklarınız arasında yer alabilir.

 

GEZİLECEK YERLER:

 Her İtalyan şehrinde olduğu gibi Perugia’nın da bir tarihi merkezi ve bu merkezin de bir meydanı bulunmaktadır. Tarihi şehir meydanında bulunan iki eser sizi etkisi altına alabilir. Gotik mimari ile 15. Yüzyılda inşası tamamlanan Perugia Katedrali Aziz Lorenzo’yaithafen yapılmıştır. Önünde bulunan Fontana Maggiore yani büyük çeşme yerel halkın buluşma noktasıdır. Poligon şeklindeki çeşmenin üstündeki heykel ve rölyefler eski Roma’yı betimler. Şehrin tarihinin sergilendiği Palazzodei Priori görülmesi gereken yerler arasındadır. 14. Yüzyılda Gotik mimari ile inşa edilen yapı yerel yönetim tarafından yönetilen mahkeme salonlarına hizmet vermekteydi. Günümüzde ise Umbria bölgesinin ulusal müzesi görevini üstlenmiştir. Ayrıca Roma tarihini de ilgi duyuyorsanız Arkeoloji müzesini de gezebilirsiniz. Kentte bulunan dini yapılardan bir diğeri ise San Pietro bazilikasıdır. 10. Yüzyılda inşa edilen eser Romanesk mimarinin izlerini taşımaktadır. Tarihi yerleri gezdikten sonra tepe üstünde kurulu kentin sokaklarında ve meşhur merdivenlerinde bir tura çıkabilirsiniz.Ekonomik Avrupa turlarımızda tüm bu yerleri rehberlerimiz eşliğinde gezebilirsiniz.    

 

 

YEME İÇME:

İtalya dediğimizde akla ilk gelen şey pizza ve makarna olsa da aslında çok geniş bir yemek kültürüne sahip olan ülkenin neredeyse her şehri birbirinden farklı lezzetler sunmaktadır. Bol zeytinyağı tüketen ülkede deniz ürünleri de ciddi oranda tüketilmektedir. Her bölgede bulunan ve tüm ülkenin geleneksel yemekleri arasında sayılan pizza, risotto ve çeşit çeşit soslar ve malzemeler yapılan makarna yer almaktadır. Ancak özellikle pizza neredeyse ülkenin her şehrinde farklı tariflerle yapılmaktadır. Şarap konusunda dünyanın Fransa’dan sonra ikinci ülkesi diyebileceğimiz İtalya’nın bağları da meşhurdur. Özellikle Toscano vadisinin Chianti bölgesinde üretilen şaraplarını denemenizi tavsiye ederiz. Dondurma denilince dünyanın en önde gelen ülkesi İtalya’nın her şehrinde onlarca çeşit el yapımı dondurma bulabilirsiniz. Tatlı konusunda çok çeşitlilik sunmayan şehirde tüm İtalya’da olduğu gibi tiramisu tüm yemeklerin arkasından yenilebilecek en güzel tatlıdır. Perugia kenti denilince akla baci çikolataları gelir. Öpücükler anlamına gelen çikolatayı tüm dünya tüketmektedir. Ancak şehir için küçük dükkânlarda el yapımı olanlarına da ulaşabilirsiniz. Ayrıca başka birçok çeşit çikolata ürünleri de bu dükkânlarda satılmaktadır.Ekonomik Avrupa turlarımızda bu lezzetleri tadabilirsiniz.

 

 

GECE HAYATI:

Eski şehir merkezinde bulunan restoranlarda müzik eşliğinde akşam yemeğinizi alıp şaraplarınızı yudumlayabilirsiniz. Daha canlı bir şeyler arıyorsanız kentte domus isimli bir gece kulübü de bulunmaktadır.

 

DİN:

Ülkenin nüfusu Katolik Hristiyan olarak tanımlanmaktadır. Ancak göçmenlik veya kişisel tercihlere göre farklı dinlere mensup insanlarda bulunmaktadır.

 

İKLİM:

Ülke ve şehir kuzey yarımkürede Avrupa’nın güneyinde yer almaktadırlar. Denize uzak olan şehir karasal bir iklime sahiptir. Kışları serin ve soğuk, yazları ise 30-35 derece arası bir sıcaklığa sahiptir. Özellikle yaz aylarında nem rahatsız edici olabilmektedir.

 

NÜFUS:

175 bin nüfusa sahip şehirde genel yerleşim merkez ve yakın köylerdedir.

 

DİL:

Ülkede İtalyanca konuşulmaktadır. Turistik bölgelerde çoğunlukla İngilizce bilinmektedir.

 

PARA BİRİMİ:

Avrupa Birliğine dâhil olan ülkenin para birimi Euro dur. Şehirde buluna döviz ofislerinden yanınızda bulunan para birimlerini çevirebilirsiniz. Ancak tüm para birimleri düşük kurlardan ve komisyon karşılığı bozulmaktadır. Dolayısı ile yanınızda Euro para birimi ile gitmenizi tavsiye ederiz.

 

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM:

Şehirde kısıtlı birotobüs ağı bulunmaktadır. Küçük bir merkeze sahip olan şehri yürüyerek gezmek mümkündür. Ancak ihtiyaç duyarsanız tek kullanımlık biletler ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Ayrıca tepelik şehrin eteklerinde kurulu Piandi Massiano parkına ulaşmak için eski şehir merkezinden hareket eden sürücüsüz bir mini metro hattı bulunmaktadır.

 

SAAT FARKI:

Ülkemiz ile İtalya arasında 1 veya 2 saat fark bulunmaktadır. Bulunduğumuz tarihe göre değişen farkı ülkeye giderken kontrol edebilirsiniz.

 

ELEKTİRK:

Ülkede 220 volt prizler kullanılmakta ve fişlerimize uygundur. Ancak otel odalarında az sayıda priz olabileceğini düşünerek üçlü priz götürebilirsiniz.

 

VİZE:

Avrupa Birliği sınırları içerisinde yer alan ülke Shengen vizesine tabidir. Vize koşulları ve gerekli evraklar konusunda mutlaka bir uzmandan destek alabilirsiniz.