İtalya denlince akla gelen ilk yapı eğik Pisa kulesi olsa gerek. Aslında bir çan kulesi olmaktan başka bir işlevi bulunmayan yapı eğik olması sebebi ile tüm dünya tarafından bilinen turistik bir ikon olmuştur. Yarım milyonluk nüfusa sahip bu küçük şehir 10. Yüzyılda denize yakın olup deniz ticareti ile gelişmiştir. Rakipleri olan Venedik’e ayak uydurmak için şehre inşa edilen Pisa Katedrali ve kulesi şehrin günümüzdeki ününün tek sebebidir. Genelde turist gruplarının kısa süreli ziyaret ettiği şehir konaklama için tercih edilmemektedir. Şehir ünlü bilim insanı Galileo Galilei’ye da ev sahipliği yapmıştır.

 

GEZİLECEK YERLER:

 Kente bir tur eşliğinde gittiyseniz rehberiniz size kısa bir gezi programı organize edecektir. Ancak toplu ulaşım veya özel araç ile ulaştıysanız şehirde gezebileceğiniz tek turistik yer Pisa katedralidir. Şehrin kuzey girişinde yer alan yapı 10. Yüzyılda bir deniz savaşından zaferle dönüşün ardından inşa edilmiştir. Gotik mimariye sahip olan renkli mermerler kaplamış ve dış cephesi muhteşem kabartmalar ile süslenmiştir. Katedrale girdiğinizde sizi karşılayan ilk yer mucizeler meydanı olacaktır. Birbirinden bağımsız binalar olarak inşa edilen katedral, vaftizhane ve kule bulundukları meydanın gösterişleri sayesinde bu ismi hak etmesini sağlamışlardır. Katedralin yanında bulunan vaftizhane ve kule diğer göreceğiniz yapılar arasında olacaktır. Özellikle kulenin önünde fotoğraf makineleriniz ile meşhur pozları sizde verebilirsiniz. Kule katedralden daha sonra inşa edilmiş ve çamur alt zemininin çöküşü sebebi ile yüzyıllar içerisinde eğilmeye devam etmiştir. Yakın zamanda alt zemini güçlendiren kule artık belli bir eğimde sabit olarak durmaktadır. Ünlü bilim insanı filozof Galileo’nun kulenin tepesinden yer çekimi deneyleri yaptığı söylenmektedir. Katedral gezinizin bitti ise İtalya’nın en ucuz hediyelik eşya büfeleri giriş kapısında bulunmaktadır. Tüm ülkeye ait bir şeyler bulabileceğiniz büfe dükkânları genelde göçmenler işletmektedir. Eğer tüm gün şehirde olacaksanız eski şehir merkezi de görmeye değerdir. Kentin ikinci büyük alanı Şövalyeler Meydanı ve etrafında yer alan tarihi yapılar ilginizi çekebilir.Ekonomik Avrupa turlarımızda tüm bu yerleri rehberlerimiz eşliğinde gezebilirsiniz.    

 

 

YEME İÇME:

İtalya dediğimizde akla ilk gelen şey pizza ve makarna olsa da aslında çok geniş bir yemek kültürüne sahip olan ülkenin neredeyse her şehri birbirinden farklı lezzetler sunmaktadır. Bol zeytinyağı tüketen ülkede deniz ürünleri de ciddi oranda tüketilmektedir. Her bölgede bulunan ve tüm ülkenin geleneksel yemekleri arasında sayılan pizza, risotto ve çeşit çeşit soslar ve malzemeler yapılan makarna yer almaktadır. Ancak özellikle pizza neredeyse ülkenin her şehrinde farklı tariflerle yapılmaktadır. Şarap konusunda dünyanın Fransa’dan sonra ikinci ülkesi diyebileceğimiz İtalya’nın bağları da meşhurdur. Özellikle Toscano vadisinin Chianti bölgesinde üretilen şaraplarını denemenizi tavsiye ederiz. Dondurma denilince dünyanın en önde gelen ülkesi İtalya’nın her şehrinde onlarca çeşit el yapımı dondurma bulabilirsiniz. Tatlı konusunda çok çeşitlilik sunmayan şehirde tüm İtalya’da olduğu gibi tiramisu tüm yemeklerin arkasından yenilebilecek en güzel tatlıdır. Ancak Pisa’da kısa süreli bulunuyorsanız ve karnınız acıktı iseKatedralin girişinde bulunan yerel restoranlarda İtalyan lezzetlerini veya fast-food ürünlerini tüketebilirsiniz.Ekonomik Avrupa turlarımızda bu lezzetleri tadabilirsiniz.

 

 

GECE HAYATI:

Genelde turistlerin konaklamadığı şehirde yerel halka hizmet veren barlar bulunmaktadır. Buralarda içkileriniz yudumlayıp keyifli zaman geçirebilirsiniz.

 

DİN:

Ülkenin nüfusu Katolik Hristiyan olarak tanımlanmaktadır. Ancak göçmenlik veya kişisel tercihlere göre farklı dinlere mensup insanlarda bulunmaktadır.

 

İKLİM:

Ülke ve şehir kuzey yarımkürede Avrupa’nın güneyinde yer almaktadırlar. Denize yakın olan şehir ılıman bir iklime sahiptir. Kışları serin, yazları ise 30-35 derece arası bir sıcaklığa sahip olan şehir genelde yaz aylarında nemli bir havaya sahiptir.

 

NÜFUS:

500 bin nüfusa sahip şehirde genel yerleşim merkezdedir.

 

DİL:

Ülkede İtalyanca konuşulmaktadır. Turistik bölgelerde çoğunlukla İngilizce bilinmektedir.

 

PARA BİRİMİ:

Avrupa Birliğine dâhil olan ülkenin para birimi Euro dur. Şehirde buluna döviz ofislerinden yanınızda bulunan para birimlerini çevirebilirsiniz. Ancak tüm para birimleri düşük kurlardan ve komisyon karşılığı bozulmaktadır. Dolayısı ile yanınızda Euro para birimi ile gitmenizi tavsiye ederiz.

 

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM:

Şehirde her bölgeye ulaşan otobüs ağı bulunmaktadır. Alacağınız ulaşım kartı ile şehrin tüm ulaşım araçlarından uygun ücret karşılığı faydalanabilirsiniz. Veya tek kullanımlık biletler ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

 

SAAT FARKI:

Ülkemiz ile İtalya arasında 1 veya 2 saat fark bulunmaktadır. Bulunduğumuz tarihe göre değişen farkı ülkeye giderken kontrol edebilirsiniz.

 

ELEKTİRK:

Ülkede 220 volt prizler kullanılmakta ve fişlerimize uygundur. Ancak otel odalarında az sayıda priz olabileceğini düşünerek üçlü priz götürebilirsiniz.

 

VİZE:

Avrupa Birliği sınırları içerisinde yer alan ülke Shengen vizesine tabidir. Vize koşulları ve gerekli evraklar konusunda mutlaka bir uzmandan destek alabilirsiniz.