Ülkenin kuzeyinde yer alan Bask bölgesinin gözde turizm şehirlerinden San Sebastian renkli kumsalları ve doğası ile çekim etkisi yaratmaktadır. Ayrıca şehrin bir diğer popüler olduğu alan gurme lezzetleridir. Fazla sayıda Michelin yıldızlı restoranın bulunduğu şehre sadece yeme içme için gelen ciddi bir turist kitlesi bulunmaktadır. Bu günlerde ülkemizde de çok sevilen San Sebastian Cheese Cake in doğduğu kenttir. San Sebastian yıl içinde birçok festivale ev sahipliği yapmaktadır. Eylül ayında düzenlenen film festivali, temmuz ayı caz festivali ve ağustos ayında düzenlenen yöresel müzik ve dans festivali en ünlüleri arasındadır. Bu renkli ve eğlenceli şehre gelmek için birçok sebebiniz var. Muhteşem kumsalları, gurme lezzetleri, festivalleri ve tarihi yapıları ile tam cazibe merkezi olan San Sebastian’dan hiç ayrılmak istemeyeceksiniz.

 

GEZİLECEK YERLER:

Urumea nehri kıyısına kurulu kentte tarihi yerleri yürüyerek gezebilirsiniz. İlk görmeniz gereken eser iyi çoban anlamına gelen BuenPastor Katedrali olabilir. Neo Gotik mimari ile inşa edilmiş olan eser 1897 yılında yapılmıştır. Eski şehir merkezinde bulunan eser şehrin en çok ziyaret edilen noktaları arasındadır. Eski şehir merkezinden karşıya geçmek için nehir üzerine inşa edilmiş tarihi köprü Maria Cristina’yı görmeyi unutmayın. Köprü size iki başında bulunan heykelleri ile muhteşem görsel şölen sunacaktır. Şehir plajları ile de ünlüdür. Okyanus kıyısında yer alan şehir küçük koylara sahiptir. Buralarda güvenle denize girebilirsiniz. En ünlü plajı Playa de la Conchadır. Oldukça sakin ve güvenli olan deniz yüzmeniz için ideal bir noktadır. Dük Mandas’ın eşi için yaptırdığı CristinaEnea parkı harika peyjaş ve botaniği ile yeni gezi noktanız olabilir. Şehri tepeden izlemek isterseniz finiküler ile ulaşabileceğiniz Monte Igueldo tepesi en iyi nokta olacaktır. Gün batımı zamanında tepede bulunmak en doğru karar olabilir. Bunun dışında serbest zamanınızda eski şehir merkezinin renkli sokaklarında keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.Ekonomik Avrupa turlarımızda tüm bu yerleri rehberlerimiz eşliğinde gezebilirsiniz. 

 

 

YEME İÇME:

Akdeniz ülkesi olan İspanya’da deniz ürünleri ve zeytinyağlılar yoğun olarak tüketilmektedir. Kırsal yaşamın hâkim olduğu iç bölgelerde et tüketimi daha ön plana çıkmaktadır. Her bölgede farklı yemek kültürüne sahip olan ülkenin geleneksel yemekleri arasında Paella bulunmaktadır. Ana malzeme olarak pirinç ve safranın kullanıldığı yemek sebze, deniz ürünleri veya tavuk ile yapılmaktadır. Tapas ve tapas barlar ise ülkenin bir diğer popüler yemek kültürüdür. Belli bir yemek olmayan tapas’lar küçük mezeler veya yemeklerden oluşmaktadır. Küçük tabaklarda servis edilen yemekler bir iki parça kalamar, bir zeytin tabağı, bir parça tavuk, bir çeşit patates salatası veya domuz ürünleri ile yapılan bir şeyler olabilir. Her şehirde hatta her tapas barda çok farklı lezzetler bulabilirsiniz. Bar denilmesinin sebebi sunum şeklidir. Bazen bir restoranın içinde bulunan tapas bar bazen de tek başına küçük bir dükkân şeklinde olabilir. Bir bar üstünde sergilenen mezeler seçimlerinize göre tek tek servis edilmektedir. Doyana kadar istediğiniz meze yemeklerden bir şeyler talep edebilirsiniz. Ekonomik bir yemek arıyorsanız tüm turistik şehirlerin restoranlarında, özellikle öğlen yemeklerinde fix menüler sunulmaktadır. Gayet doyurucu olan menü başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşmaktadır. Şarap üretimi ve tüketiminde üst sıralarda yer alan ülkenin Rioja bölgesi şarapları tüm dünyada bilinmektedir. Ayrıca sadece İspanya’ya özgübir tür aperatif alkollü içecek Sangrea şarap ve meyve ile yapılmaktadır. Serinlemek amacı ile veya yemek öncesinde, sohbet ortamında masada bulunan Sangrea tüm ülkede tüketilmektedir. San Sebastian’a özel bir şeyler denemek isterseniz şehir bu konuda sizi fazlası ile tatmin edecektir. Dünyaca tanınmış birçok Michelin yıldızlı restoranın olduğu şehir sizi fazlası ile mutlu edecektir. Gastronomi konusunda İspanya’nın ve dünyanın başta gelen şehirleri arasında olan San Sebastian’a sırf bu sebeple bile gidebilirsiniz. Ancak şehre gitmeden önce tanınmış restoranlar için rezervasyon yapmanız gerekebilir. Şehirde tapas yerine pintxos barlar bulunmaktadır. Aynı şekilde atıştırmalık küçük yemeklerin sunulduğu barlar hızlı bir şeyler yemenin en iyi yoludur. Deniz ürünleri konusunda başarılı olan şehirde kıyı şeridinde birçok balık restoranları bulunmaktadır. Tatlı konusunda Cheese Cakeleri ile ünlü olan kentin San Sebastian Cheese Cake’ni denemelisiniz. Yerel içecek olarak bir tür elma şarabı olan Sidra tüm şehir halkı tarafından tüketilmektedir.Ekonomik Avrupa turlarımızda bu lezzetleri tadabilirsiniz.

 

 

GECE HAYATI:

Kış aylarında sakin olan şehir yaz aylarında yoğunlaşan nüfusu sayesinde şehir renkli bir gece hayatına sahiptir. Eski şehir ve CalleReyesCatalicos’da bir çok bar bulunmaktadır. Buralarda içkilerinizi yudumlayıp keyifli zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca her türde müzik yapan gece kulüpleri de bulunmaktadır. Özellikle hafta sonu cuma ve cumartesi günleri yoğun olan mekânlar belli bir giriş ücreti isteyebilir.

 

DİN:

Ülkenin nüfusu Katolik Hristiyan olarak tanımlanmaktadır. Ancak göçmenlik veya kişisel tercihlere göre farklı dinlere mensup insanlar veya ateist bir yüzde de bulunmaktadır.

 

İKLİM:

Ülke ve şehir kuzey yarımkürede Avrupa’nın güneyinde yer almaktadırlar. İber yarım adasının kuzeyinde deniz kenarında olan şehir ılıman bir iklime sahiptir. Kışları soğuk, yazları ise 25-30 derece ortalama bir sıcaklığa sahip olan şehir bazenyaz aylarında nemli bir havaya sahiptir.

 

NÜFUS:

180 bin nüfusa sahip şehirde genel yerleşim merkez ve yakın köylerdedir.

 

DİL:

Ülkede İspanyolca konuşulmaktadır. Turistik bölgelerde çoğunlukla İngilizce bilinmektedir.

 

PARA BİRİMİ:

Avrupa Birliğine dâhil olan ülkenin para birimi Euro dur. Şehirde buluna döviz ofislerinden yanınızda bulunan para birimlerini çevirebilirsiniz. Ancak tüm para birimleri düşük kurlardan ve komisyon karşılığı bozulmaktadır. Dolayısı ile yanınızda Euro para birimi ile gitmenizi tavsiye ederiz.

 

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM:

Şehirde her bölgeye ulaşan otobüs ağı bulunmaktadır. Alacağınız ulaşım kartı ile şehrin tüm ulaşım araçlarından uygun ücret karşılığı faydalanabilirsiniz. Veya tek kullanımlık biletler ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Tarihi ve turistik mekânların bir kısmına yürüyerek ulaşabileceğiniz şehirde oteliniz eğer şehir merkezine uzak bir noktada ise toplu ulaşımı kullanabilirsiniz.

 

SAAT FARKI:

Ülkemiz ile İspanya arasında 1 veya 2 saat fark bulunmaktadır. Bulunduğumuz tarihe göre değişen farkı ülkeye giderken kontrol edebilirsiniz.

 

ELEKTİRK:

Ülkede 220 volt prizler kullanılmakta ve fişlerimize uygundur. Ancak otel odalarında az sayıda priz olabileceğini düşünerek üçlü priz götürebilirsiniz.

 

VİZE:

Avrupa Birliği sınırları içerisinde yer alan ülke Shengen vizesine tabidir. Vize koşulları ve gerekli evraklar konusunda mutlaka bir uzmandan destek alabilirsiniz.