Endülüs özerk bölgesinin gözde şehirlerinden olan Sevilla İspanya’nın 4. Büyük şehridir. Tam bir Endülüs kenti olan Sevilla’da ilk yerleşim Romalılara kadar gitmektedir. Kurulduğu yıllarda içinden geçen Guadalquivir nehri şehrin deniz ile bağlantısını sağlamaktaydı. Emevi Araplarının bölgeye hâkim olduğu yıllarda şehir gelişmiş ve Musevilerin, Hristiyan ve Müslümanların bir arada barış içinde yaşadığı bir dönem olmuştur. Günümüzde bu medeniyetlerin şehre bıraktıkları izleri görmek mümkündür. Günümüzde İspanya’nın kültür ve sanat şehirlerinden biri olan Sevilla turist gruplarının yoğun ilgisini çekmektedir. Şehrin ünlüleri arasında ressam Velazquez ve Don Kişot’u bu şehirde yazan Cervantes’de bulunmaktadır. Akdeniz insanının sıcaklığı, mozaik kültür ve şehre gelen turistler, yaşamı çok renkli ve canlı bir hale getirmektedirler. Genelde turların günübirlik konaklama yaptığı şehre münferit olarak gidiyorsanız birkaç gün kalmanızı tavsiye ederiz.

 

GEZİLECEK YERLER:

Her ne kadar büyük bir şehre gelmiş olsanız da Sevilla’da tüm tarihi ve turistik gezi yerleri şehir merkezinde yürüme mesafesindedir. Gezinize Guadalqivir nehri kenarında kurulu Plaza De Espana’dan başlayabilirsiniz. Meydan yakın tarihte 1928’te Kral 8. Alfonzo tarafından açılmıştır. Maria Luisa parkı içerisinde yer alan meydanın yapım amacı tüm Endülüs bölgesinin tarihi ve kültürünü yansıtmasıdır. Meydanın etrafını dolduran Rönesans ve Moro mimarisi ile yapılan binalarda günümüzde devlet kurumları yer almaktadır. Nehir kenarında bulunan bir diğer eser ise Torro del Oro kulesidir. Müslümanlar tarafından nehri gözlemlemek ve savunma amaçlı inşa edilen kule 12 gen olarak tasarlanmıştır. Hristiyanların tekrar şehri ele geçirmesi ile hapishaneye dönüşmüş olan kule günümüzde şehrin simgeleri arasındadır. Kent merkezinde görebileceğiniz en güzel eserSevilla katedralidir. 1507 de inşa edilen eser o tarih itibarı ile dünyanın en büyük katedrali olma özelliğini Ayasofya’nın elinden almıştır. Günümüzde ise dünyanın 3. Büyük gotik katedralidir. Bir başka özelliği ise KristofKolomb’un mezarına da ev sahipliği yapmasıdır. Şehirde müzeye dönüşen tarihi yapılar da bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi içinde Alcazar sarayı ve Murillo bahçelerini de barındıran SantaCruz mahallesini keşfetmenizi tavsiye ederiz. Kralın evi anlamına gelen Alcazar bahçeleri Moro mimarisinin tüm ihtişamı barındırmaktadır. Küçük havuzları, harika peyjaşa sahip bahçeleri ve mozaikleri sizi etkisi altına alacaktır. Yine tarihi bir binanın içine inşa edilen Güzel Sanatlar Müzesinde de Sevilla’da geçmişte yaşamış sanatçıların eserlerini sergilenmektedir. Endülüs denilince akla ilk gelen şey Flamenco dansı olduğuna göre bir müzesi de olsa gerek. CristinaHoyos’un çabaları ile kurulan müzede Flamenco adına aradığınız her şeyi bulabileceğiniz müzede dans dersleri de verilmektedir. Gezileriniz bittikten sonra serbest zamanınızda nehrin karşı yakasında bulunan renkli evleri ile Triana mahallesini ve şehir merkezindeki trafiğe kapalı sokakları gezebilirsiniz. Sürekli kalabalık olan sokaklarda gezerken şehirde daha fazla kalmak isteyebilirsiniz.Ekonomik Avrupa turlarımızda tüm bu yerleri rehberlerimiz eşliğinde gezebilirsiniz. 

 

 

YEME İÇME:

Akdeniz ülkesi olan İspanya’da deniz ürünleri ve zeytinyağlılar yoğun olarak tüketilmektedir. Kırsal yaşamın hâkim olduğu iç bölgelerde et tüketimi daha ön plana çıkmaktadır. Her bölgede farklı yemek kültürüne sahip olan ülkenin geleneksel yemekleri arasında Paella bulunmaktadır. Ana malzeme olarak pirinç ve safranın kullanıldığı yemek sebze, deniz ürünleri veya tavuk ile yapılmaktadır. Tapas ve tapas barlar ise ülkenin bir diğer popüler yemek kültürüdür. Belli bir yemek olmayan tapas’lar küçük mezeler veya yemeklerden oluşmaktadır. Küçük tabaklarda servis edilen yemekler bir iki parça kalamar, bir zeytin tabağı, bir parça tavuk, bir çeşit patates salatası veya domuz ürünleri ile yapılan bir şeyler olabilir. Her şehirde hatta her tapas barda çok farklı lezzetler bulabilirsiniz. Bar denilmesinin sebebi sunum şeklidir. Bazen bir restoranın içinde bulunan tapas bar bazen de tek başına küçük bir dükkân şeklinde olabilir. Bir bar üstünde sergilenen mezeler seçimlerinize göre tek tek servis edilmektedir. Doyana kadar istediğiniz meze yemeklerden bir şeyler talep edebilirsiniz. Ekonomik bir yemek arıyorsanız tüm turistik şehirlerin restoranlarında, özellikle öğlen yemeklerinde fix menüler sunulmaktadır. Gayet doyurucu olan menü başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşmaktadır. Şarap üretimi ve tüketiminde üst sıralarda yer alan ülkenin Rioja bölgesi şarapları tüm dünyada bilinmektedir. Ayrıca sadece İspanya’ya özgübir tür aperatif alkollü içecek Sangrea şarap ve meyve ile yapılmaktadır. Serinlemek amacı ile veya yemek öncesinde, sohbet ortamında masada bulunan Sangrea tüm ülkede tüketilmektedir. Sevilla’ya özgü bir şeyler denemek istiyorsanız güveçte sebze ile yapılan boğa kuyruğu robo de torro ve nohutlu ıspanak yemeği EspinacasconGarbanzos en popüler yemekler arasındadır. Endülüs mutfağına sahip olan şehirde Akdeniz’e özgü zeytinyağı, soğan, zeytin, biber ve benzeri gıdalar bol olarak tüketilmektedir. Bir tür soğuk domates çorbası olan gazpacho’yu tüm restoranlarda bulabilirsiniz. Şehrin diğer yemekleri arasında bir tür sosis olan Chorizo ve İspanyol omleti olarak bilinen Tortilla bulunmaktadır. Yine şehre özel bir fastfood restoranı ilginizi çekebilir. İçinde ne olacağınız onlarca seçenek arasından sizin seçiminizle sunulan mini sandviçler ve ortasına konulan patates kızartması ile 100 Montaditosrestoranı denemenizi tavsiye ederiz.Ekonomik Avrupa turlarımızda bu lezzetleri tadabilirsiniz.

 

 

GECE HAYATI:

Nüfusunun yoğun olduğu şehirde eğlence hayatı canlıdır. Genelde eski şehir merkezinde bulunan Kokteyl ve tapas barlarda içkilerini yudumlayıp keyifli zaman geçirebilirsiniz. Özellikle tapas barları tercih ederseniz Şehirde her tarza uygun gece kulüpleri de bulunmaktadır. Ancak yöresel bir şey istiyorsanız Triana mahallelerinde bulunan Flamenco yapan barları tercih edebilirsiniz.

 

DİN:

Ülkenin nüfusu Katolik Hristiyan olarak tanımlanmaktadır. Ancak göçmenlik veya kişisel tercihlere göre farklı dinlere mensup insanlar veya ateist bir yüzde de bulunmaktadır.

 

İKLİM:

Ülke ve şehir kuzey yarımkürede Avrupa’nın güneyinde yer almaktadırlar. Akdeniz kıyısına yakın konumda bulunan şehir ılıman bir iklime sahiptir. Kışları serin veya soğuk, yazları ise 30 - 35 derece ortalama bir sıcaklığa sahip olan şehir yaz aylarında nemli bir havaya sahiptir.

 

NÜFUS:

700 bin nüfusa sahip şehirde genel yerleşim merkez ve yakın köylerdedir.

 

DİL:

Ülkede İspanyolca konuşulmaktadır. Turistik bölgelerde çoğunlukla İngilizce bilinmektedir.

 

PARA BİRİMİ:

Avrupa Birliğine dâhil olan ülkenin para birimi Euro dur. Şehirde buluna döviz ofislerinden yanınızda bulunan para birimlerini çevirebilirsiniz. Ancak tüm para birimleri düşük kurlardan ve komisyon karşılığı bozulmaktadır. Dolayısı ile yanınızda Euro para birimi ile gitmenizi tavsiye ederiz.

 

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM:

Şehirde tramvay ve otobüs ağı bulunmaktadır. Tarihi ve turistik mekânların tamamınayürüyerek ulaşabilirsiniz. Oteliniz eğer şehir merkezine uzak bir noktada ise taksi veya toplu ulaşımı kullanabilirsiniz.

 

SAAT FARKI:

Ülkemiz ile İspanya arasında 1 veya 2 saat fark bulunmaktadır. Bulunduğumuz tarihe göre değişen farkı ülkeye giderken kontrol edebilirsiniz.

 

ELEKTİRK:

Ülkede 220 volt prizler kullanılmakta ve fişlerimize uygundur. Ancak otel odalarında az sayıda priz olabileceğini düşünerek üçlü priz götürebilirsiniz.

 

VİZE:

Avrupa Birliği sınırları içerisinde yer alan ülke Shengen vizesine tabidir. Vize koşulları ve gerekli evraklar konusunda mutlaka bir uzmandan destek alabilirsiniz.