Sevgili misafirlerimiz;

               Bir türlü tutmayan hava durumu tahminleri yüzünden kendi şehrimizde bile sıkıntı yaşarken, ülkemizin başka bir şehrinde veya yurtdışında ilk defa bulunacağımız şehirlerde hazırlıksız yakalanmayı hiç istemeyiz. Yazın ortasında Güney Avrupa ülkesi İspanya’da hava sürekli güneşli ve sıcak gösterirken sağanak yağışa maruz kalabiliriz. Ülkemizin güneyinde ceket almandan sokağa çıkarken doğusunda ağır kış şartlarında hazırlıksız yakalanabiliriz. Veya soğuk olacağını düşündüğümüz bir ülkede yazlık kıyafetlerimizin yanımızda olmaması gezimizi çekilmez bir hale getirebilir. Bu yazımızda sizlere mevsimler ve kıtalara göre hava durumundan bahsederken Antalya hareketli yurtiçi ve yurtdışı turlarımızda yola çıkmadan önce yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz. 

           Dünyamızın iki yarım küresi iklimler sonucu daha bilinebilir hava durumlarına sahip olsa da tropikal kuşak genelde belirsiz bir hava durumuna sahiptir. Yapabileceğiniz en iyi şey öncelikle yurtdışına çıkmadan birkaç gün öncesinde gideceğiniz yerin hava durumunu internetten takip etmek olacaktır. Bu takip çıkacağınız tura nasıl hazırlanmanız gerektiği konusunda sizlere büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi hava durumu tahminleri son zamanlarda tutmayabilmektedir. Veya tatiliniz 15 gün süre ile olabilir, dolayısı ile 15 günlük hava tahminlerinin tutma ihtimali zayıftır. Ülkemizde ise aynı anda 4 mevsim yaşabilmektedir. İşte asıl konu bu gibi durumlarda mağdur olmamanız için ne yapmanız gerektiğidir. Sizlere vereceğimiz ip uçları seyahatinizin daha keyifli olması için yardımcı olacaktır. 

·                        İlk ip ucumuz tahmin edeceğiniz üzere yağmur olacaktır. Hangi ülkeye veya ülkemizde hangi şehre hangi mevsimde giderseniz gidin sizlere tavsiyemiz küçük bir şemsiye ve basit bir yağmurluk sırt çantanızda bulunsun. Yaz mevsiminde seyahat ediyor olsanız bile yağmur yağmaz demeyin, tabi eğer çöl ülkesinde değilseniz. Ancak ikliminde yağmur içeren ülkelere giderken, yaz veya kış olsun tedbirli olmanızı tavsiye ederiz. Sürekli güneş gösteren bir bölge birden kısa süreli sağanak yağışa maruz kalabilir.

·                               Yaz aylarında olsak bile hava tahminlerinin gösterdiği derecenin daha altında veya üstünde bir hava durumu ile de karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlar için yanınıza mevsimlik bir iki kıyafet almanız ve bunu sırt çantanızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.

·                             Ayakkabılarınızı da hava durumuna göre seçmeniz konforunuzu arttıracaktır. Özellikle geziniz bir tur eşliğinde olacaksa uzun yürüyüşleri unutmayın. Bulunduğunuz ülkenin veya şehrin hava şartlarına uygun ve mümkünse spor ayakkabı giymenizi tavsiye ederiz.

·           Aşırı sıcak bir bölgeye tatile gidecekseniz en güzeli yanınızda kısa ve açık kıyafetlerin bulunması olacaktır. Mesela pantolon yerine bermuda şortlar veya tshirt gibi. Gün içerisinde yapacağınız yürüyüşlerde kapalı kıyafetler rahatsız edici olabilmektedir. Aynı zamanda sizi güneşten koruyacak bir şapka ve hassas cildi olanlar için koruyucu krem almanızı da şiddetle tavsiye ederiz.

·         Bir de ulaşım araçlarımızın hava durumu var. Yani bir uçak veya otobüs içinde seyahat ederken ve gece yolculuklarında uyurken klima üşümenize sebep olabilir. Yaz mevsimi olan bir ülkeye gitsek bile yanınızda bu gibi durumlar sıcak tutacak kıyafetler bulundurmanızı tavsiye ederiz.

   Bizim dileğimiz tabi ki en güzel hava şartlarında güzel bir tatil yapmanızdan yana olacaktır. Ancak siz yine de tavsiyelerimizi dikkate alın ve konforlu bir tatil ile buluşun. Antalya çıkışlı yurtiçi ve yurtdışı turlarımızda havanız hep güzel olsun.