Yüksek tepeler üzerine inşa edilen, kale surları içinde kalan ortaçağ yerleşimlerine en iyi örneklerden biri de Siena’dır. Bölgede ilk yerleşim Etrüksler tarafından yapılmıştır. Kırmızı tuğlanın mucidi Etrüksler’in izinde şehir bu tuğlalarla inşa edilmiş binaları ile ünlenmiştir. Arnavut kaldırımlı dar sokakları araç trafiğine çoğunlukla kapalıdır. Yürürken kaybolmanız olası bir durumdur. Bu sebeple navigasyon kullanmak kent sokaklarında tarihi noktaları bulmanıza yardımcı olacaktır. Toscano bölgesinin en güzel ortaçağ kasabası olan Siena bağcılıkta da ileri noktadadır. Kentin sokaklarında sadece şarap satan dükkânlar ile karşılaşabilirsiniz. Veba salgını döneminde boşaltılan kent 200 yıl kadar boş kaldıktan sonra tekrar bir yaşam alanına dönüşmüştür.

 

GEZİLECEK YERLER:

Eski şehir merkezinde bulunan tüm tarihi ve turistik noktaları yürüyerek gezebilirsiniz. Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan şehrin en gözde gezi noktası meydanıdır. Bir deniz kabuğunu andıran meydan her yıl 17 mahalle arasından yapılan at yarışları ile de ünlenmiştir. Kazanan mahallenin bayrağı yıl boyunca dalgalanmaktadır. İtalyanca adı ile Piazza Del Campo Meydanı 13 yüzyılda gotik mimari ile inşa edilmiş belediye binası ve kulesi ve etrafındaki tarihi binaları ile turistlerin en çok ziyaret ettiği noktalardandır. 13. yüzyılda şehrin gücünü yansıtması için yapılan kuleye çıkıp harika bir manzara ile buluşabilirsiniz. Eski şehir merkezinde görebileceğiniz bir diğer yapı ise Santa Maria Assunta Katedralidir. Gotik mimari ile inşa edilmiş olan yapı şehrin mimarisine ters düşerek mermerle karışık beyaz bir renge sahiptir. Ön cephesindeki heykel ve süslemeler ilk bakışta sizi etkisi altına alacaktır. Ayrıca iç mimarisi ile de dikkat çeken katedral İtalya’nın gözde dini yapıları arasındadır. Çok büyük olmayan şehirde yapılacak bir diğer aktivite ise labirenti andıran sokaklarını ve tarihi dokusunu keşfetmek olabilir. Ekonomik Avrupa turlarımızda tüm bu yerleri rehberlerimiz eşliğinde gezebilirsiniz.    

 

 

YEME İÇME:

İtalya dediğimizde akla ilk gelen şey pizza ve makarna olsa da aslında çok geniş bir yemek kültürüne sahip olan ülkenin neredeyse her şehri birbirinden farklı lezzetler sunmaktadır. Bol zeytinyağı tüketen ülkede deniz ürünleri de ciddi oranda tüketilmektedir. Her bölgede bulunan ve tüm ülkenin geleneksel yemekleri arasında sayılan pizza, risotto ve çeşit çeşit soslar ve malzemeler yapılan makarna yer almaktadır. Ancak özellikle pizza neredeyse ülkenin her şehrinde farklı tariflerle yapılmaktadır. Şarap konusunda dünyanın Fransa’dan sonra ikinci ülkesi diyebileceğimiz İtalya’nın bağları da meşhurdur. Özellikle Toscano vadisinin Chianti bölgesinde üretilen şaraplarını denemenizi tavsiye ederiz. Dondurma denilince dünyanın en önde gelen ülkesi İtalya’nın her şehrinde onlarca çeşit el yapımı dondurma bulabilirsiniz. Tatlı konusunda çok çeşitlilik sunmayan şehirde tüm İtalya’da olduğu gibi tiramisu tüm yemeklerin arkasından yenilebilecek en güzel tatlıdır. Siena’da tarihi meydanın etrafında dizili restoranlarda set menü şeklinde uygun fiyata yemek yiyebilirsiniz. Yemeğinize eşlik edecek meydan manzarası keyifli zaman geçirmenize yardımcı olacaktır.Ekonomik Avrupa turlarımızda bu lezzetleri tadabilirsiniz.

 

 

GECE HAYATI:

Genelde turistlerin konaklamadığı şehirde yerel halka hizmet veren barlar bulunmaktadır. Buralarda içkileriniz yudumlayıp keyifli zaman geçirebilirsiniz.

 

DİN:

Ülkenin nüfusu Katolik Hristiyan olarak tanımlanmaktadır. Ancak göçmenlik veya kişisel tercihlere göre farklı dinlere mensup insanlarda bulunmaktadır.

 

İKLİM:

Ülke ve şehir kuzey yarımkürede Avrupa’nın güneyinde yer almaktadırlar. Denize uzak olan şehir karasal bir iklime sahiptir. Kışları serin ve soğuk, yazları ise 25-30 derece arası bir sıcaklığa sahip olan şehir genelde kuru bir havaya sahiptir.

 

NÜFUS:

550 bin nüfusa sahip şehirde genel yerleşim merkezdedir.

 

DİL:

Ülkede İtalyanca konuşulmaktadır. Turistik bölgelerde çoğunlukla İngilizce bilinmektedir.

 

PARA BİRİMİ:

Avrupa Birliğine dâhil olan ülkenin para birimi Euro dur. Şehirde buluna döviz ofislerinden yanınızda bulunan para birimlerini çevirebilirsiniz. Ancak tüm para birimleri düşük kurlardan ve komisyon karşılığı bozulmaktadır. Dolayısı ile yanınızda Euro para birimi ile gitmenizi tavsiye ederiz.

 

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM:

Şehirde kısıtlı bir otobüs ağı bulunmaktadır. Küçük bir merkeze sahip olan şehri yürüyerek gezmek mümkündür. Ancak ihtiyaç duyarsanız tek kullanımlık biletler ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

 

SAAT FARKI:

Ülkemiz ile İtalya arasında 1 veya 2 saat fark bulunmaktadır. Bulunduğumuz tarihe göre değişen farkı ülkeye giderken kontrol edebilirsiniz.

 

ELEKTİRK:

Ülkede 220 volt prizler kullanılmakta ve fişlerimize uygundur. Ancak otel odalarında az sayıda priz olabileceğini düşünerek üçlü priz götürebilirsiniz.

 

VİZE:

Avrupa Birliği sınırları içerisinde yer alan ülke Shengen vizesine tabidir. Vize koşulları ve gerekli evraklar konusunda mutlaka bir uzmandan destek alabilirsiniz.