Tarihi milattan önceye dayanan Kavala uzun bir süre Osmanlı İmparatorluğu hâkimiyetinde kalmıştır. Poros adasında yaşayanlar tarafından kurulan Kavala yüzyıllarca liman kenti olarak var olmuştur. Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlı hâkimiyetinde kalan şehir her dönemden tarihi eserlere sahiptir. Şehirdeki su sorununu çözen Kanunu Sultan Süleyman’ın inşa ettirdiği su kemerleri olmuştur. Bu dönemde daha gelişen ve büyüyen şehir Osmanlı imparatorluğunun önemli şehirleri arasına girmiştir. Günümüzde turizm ile öne çıkan şehir yer yıl özellikle Türkiye’den olmak üzere dünyanın her yerinden turist ağırlamaktadır.
GEZİLECEK YERLER:
Küçük bir şehir olan Kavala’da tüm tarihi ve turistik noktalara yürüyerek ulaşabilirsiniz. Kanunu Sultan Süleyman tarafından inşa edilen su kemerleri şehrin sahiline kadar ulaşmaktadır. Limana hâkim bir tepede inşa edilmiş Kavalalı Mehmet Ali Paşanın evini gezerek turunuza başlayabilirsiniz. Eve çıkan sokakta birçok hediyelik eşya satan dükkân bulunmaktadır. Çok çeşitli hiçbir yerde başka örneğini bulamayacağınız birçok ürün bu dükkânlarda satışa sunulmaktadır. Tepeye ulaştığınızda Kavala manzarası ile de buluşacaksınız. Arnavut kökenli olduğu düşünülen Mehmet Ali Paşa Osmanlı karşı çıkardığı isyandan dolayı Yunanlılar tarafından çok sevilmektedir. Ailesi Kavala’ya göç edip burada yaşadıkları için ismi Kavalalı lakabını almıştır. Ancak kendisi uzun bir süre Mısır valisi olarak görev yapmıştır. Bu yüzden yaşadığı ev bugün Mısır hükümetine aittir. Müze olarak kullanılan evin alt katında bir kafe de bulunmaktadır. Şehir Bizans döneminde deniz kıyısında değil korunma amacı ile şehre hâkim bir tepede kuruluydu. Şuan Bizans Kalesi olarak adlandırılan bölgede eski Kavala hala canlı bir şekilde yaşamaktadır. Kale ve etrafında yer alan yerleşimde bulunan dar sokaklar ve eski evler gezmek için güzel noktalardan biridir. Romalıların da hükmettiği şehirde bir de o dönemden kalma antik kent bulunmaktadır. Sevenler için 15 km dışarda bulunan antik kente taksi veya toplu ulaşım ile gidilebilmektedir. Unesco tarafından koruma altında olan kent milattan önce 3. Yüzyılda Kral Filippi tarafından kurulmuştur. Şehrin ismi de kraldan gelmektedir ve günümüzde Filippi Antik kenti olarak bilinmektedir. Osmanlı dönemine gelirsek eğer şehirde Mehmet Ali Paşa tarafından yaptırılan bir imaret bulunmaktadır. Külliye şeklinde yapılan kompleks medrese, mektep ve aşevinden oluşmaktadır. Osmanlının bölgeden çekilmesi ile imaret kaderine terk edilmiş ardından Yunanlı bir iş insanı tarafından aslına uygun olarak yenilenmiş ve otele dönüştürülmüştür. Şehir merkezinde keyifle gezebileceğiniz caddelerden biri de Kıbrıs caddesidir. Kafeler restoranlar ve mağazalar ile ilgi çeken cadde de birçok devlet binası da bulunmaktadır. Şehirde müze seveler için Kavala arkeoloji müzesi ve 17. Yüzyılda tütün konusunda çok ilerlemiş olan şehrin kültürünü anlatmak adına Kavala Tütün müzesi bulunmaktadır.Ekonomik Avrupa turlarımızda tüm bu yerleri rehberlerimiz eşliğinde gezebilirsiniz.
YEME İÇME:
Ülkemizle çok benzer bir mutfağa sahip olan Yunanistan ile birçok yemeğimizin isimleri bile aynıdır. Acaba ne yerim diye hiç endişe yaşamayacağınız şehirde birçok tanıdık lezzet ile karşılaşacaksınız. Genelde taverna olarak adlandırılan restoranlar hem öğle hem de akşam saatlerinde leziz menüler sunmaktadır. Özellikle deniz mahsulleri ve mezeler konusunda çok başarılı olan Yunan mutfağı Greek Cusine olarak adlandırılan birçok çeşit et ve ızgara yemeklerinde dünya çapında ün yapmışlardır. Yunan kahvaltıları ve börekleri güne başlamak için ilk tercihiniz olabilir. Öğle saatlerinde şehirde en çok tüketilen yemekler arasında zeytinyağlılar yer almaktadır. Şehre özel lezzetler arasında kılıç balığı pastırması, kalamar dolması, levrek yahnisi, fava ve hamsi tava bulunmaktadır. Akşamları ise tavernalarda oturup Yunan rakısı olan uzo eşliğinde et veya balık tüketebilirsiniz. Yanında birçok çeşit Yunan mezesi iştahınızı daha da kabartacaktır. Deniz mahsulleri arasında midyeli pilav da denenmesi gereken lezzetler arasındadır. Sahilde bulunan Teodorin’in yeri ve yanındaki bir diğer restoranda tüm yunan yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. Yemeğinizin ardından kordonda bulunan kafelerde bir frappe içebilirsiniz. Yunan icadı olan kahve buzla servis edilen soğuk kahve türüdür.Ekonomik Avrupa turlarımızda bu lezzetleri tadabilirsiniz.
GECE HAYATI:
Kentin gece hayatı genelde sahil kenarında yaşanmaktadır. Liman bölgesinde bulunan Periali caddesinde birçok bar ve gece kulübü bulunmaktadır. Bir de eski şehir merkezinde Paulidou caddesinde eğlenebileceğiniz mekânlar tercihiniz olabilir. Yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında plaj partileri yer almaktadır. Özel plajların düzenlediği etkinliklere dışarıdan da katılabilirsiniz.
DİN:
Ülkenin nüfusu Ortodoks Hıristiyan olarak tanımlanmaktadır. Ancak göçmenlik veya kişisel tercihlere göre farklı dinlere mensup insanlarda bulunmaktadır.
İKLİM:
Ülke ve şehir kuzey yarımkürede Avrupa’nın güneyinde yer almaktadırlar. Denize kıyısında olan şehir ılıman bir iklime sahiptir. Kışları serin ve soğuk, yazları ise 25-35 derece arası bir sıcaklığa sahiptir. Özellikle yaz aylarında nem rahatsız edici olabilmektedir.
NÜFUS:
50 bine yakın nüfusa sahip şehirde genel yerleşim merkez ve yakın köylerdedir.
DİL:
Ülkede Yunanca konuşulmaktadır. Turistik bölgelerde çoğunlukla İngilizce bilinmektedir.
PARA BİRİMİ:
Avrupa Birliğine dâhil olan ülkenin para birimi Euro dur. Şehirde buluna döviz ofislerinden yanınızda bulunan para birimlerini çevirebilirsiniz. Ancak tüm para birimleri düşük kurlardan ve komisyon karşılığı bozulmaktadır. Dolayısı ile yanınızda Euro para birimi ile gitmenizi tavsiye ederiz.
ŞEHİR İÇİ ULAŞIM:
Şehirde her yere ulaşan otobüs ağı bulunmaktadır. Küçük bir merkeze sahip olan şehri yürüyerek gezmek mümkündür. Ancak ihtiyaç duyarsanız tek kullanımlık biletler ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Ayrıca taksi de ucuz ve yaygın bir ulaşım aracı olarak tercih edilmektedir.
SAAT FARKI:
Ülkemiz ile Yunanistan arasında 0 veya 1 saat fark bulunmaktadır. Bulunduğumuz tarihe göre değişen farkı ülkeye giderken kontrol edebilirsiniz.
ELEKTİRK:
Ülkede 220 volt prizler kullanılmakta ve fişlerimize uygundur. Ancak otel odalarında az sayıda priz olabileceğini düşünerek üçlü priz götürebilirsiniz.
VİZE:
Avrupa Birliği sınırları içerisinde yer alan ülke Shengen vizesine tabidir. Vize koşulları ve gerekli evraklar konusunda mutlaka bir uzmandan destek alabilirsiniz.